Optakt: Første udebanetur i 2024

image
31. marts 2024 kl. 18:07
Efter to hjemmekampe i streg, skal vi en tur til domkirkebyen Roskilde, hvor KFUM Roskilde er klar til at byde os op til dans.

Efter tre uafgjorte i streg var det skønt med en sejr i torsdag. Nu skal vi følge op på det med en god præstation - og en sejr - mod KFUM Roskilde, der virker til at have fundet melodien igen efter et efterår, som de nok helst vil glemme.

Men bare fordi vi møder holdet på sidstepladsen, så er KFUM Roskilde et hold, der har fortjent meget mere. Det vil de helt sikkert også vise i morgen.

Men med hvepse, der tager bil, bus og tog i morgen for at opleve kampen, så håber vi på, at den flotte opbakning kan give endnu en sejr.

Praktisk info
Vil du vide noget om parkering, entrépriser og meget mere, så klik her.

Vær opmærksom på, at kampen ikke spilles på stadion, men i stedet for på kunstbanen (bane 5 på billedet). Dette skyldes, at Roskilde kommune først åbner for adgang til græsbanerne tirsdag den 2. april.

Skulle du være forhindret i at komme ud til Lillevang for at overvære kampen, så fortvivl ej. Vi er klar med liveopdateringer på X (tidligere Twitter) samt livestreaming via appen VEO Live.

Interview: Casper Neerborg
Vi har talt med Casper Neerborg om vinterpausen og selvfølgelig også kampen i morgen.

To kampe spillet. Hvor fedt har det været at komme i gang igen?

"Det har været så dejligt og superfedt også at kunne mærke den opbakning vi har fået ude fra fansene."

Hvordan er det at være tilbage på græs efter ni træningskampe på kunstbaner?

"Man skulle lige omstille sig. Heldigvis nåede vi at træne lidt på græs inden den første kamp, så vi lige kunne vænne os til det. Men det er en helt anden følelse. Det er superfedt."

Nu har I haft 2-3 måneder med Jan og Bo. Begynder I at kunne mærke deres indflydelse og deres påvirkning på spillet?

"Helt sikkert. Jeg synes helt klart, at vi har fået de ting implementeret på holdet, som Bo og Jan har ønsket. Så jeg glæder mig også til, at fansene begynder at kunne se resultatet af anstrengelserne."

I er jo 32 spillere i truppen. Hvordan er det at være så mange til træning?

"Det er jo en stor trup, men det er dejligt, for så er der også bare konkurrence om pladserne. Det er med til at højne niveauet."

I morgen gælder det KFUM Roskilde. Hvad bliver det for en kamp?

"Jeg tror, at det bliver en hård kamp. En kamp, hvor der bliver kørt fysisk på. Men jeg er sikker på, at hvis vi spiller op til vores niveau, så kan vi slå alle hold."

Seneste kamp
Den stod på topbrag, da vi skærtorsdag fik besøg af rækkens nr. 3 - Gørslev. Begge hold havde brug for en sejr for at holde trit med førerholdet Sundby. Begge hold oplevede også i runden før, at sejren gled dem af hænde kort før tid.

Gørslev begyndte kampen bedst, men vi kom bedre med og fik skabt nogle gode chancer. De sidste 10 minutter af 1. halvleg var en rodet omgang.

10 minutter inde i 2. halvleg kom kampens første scoring, da Mican Atici forsøgte sig fra kanten af feltet. Her fik Gørslevs keeper pareret, men returen røg ud til Mads Hashiba, der kunne bringe os foran 1-0.

Gørslev havde 2-3 rigtig gode muligheder for at udligne, men Lucas Chang-Andersen spillede en brandkamp. I overtiden smed Gørslev alt frem, hvilket gav en friløber til Jabar Sharza, der lidt heldigt kom uden om målmanden og lukkede kampen med sin scoring til 2-0.

En vigtig sejr over en af vores direkte modstandere og dejligt, at de nye trænere og spillere nu har fået den første sejr - flere venter helt sikkert.

Videosammendrag af kampen mod Gørslev

Modstanderen
Roskildenserne fik en god start på foråret, da de hjemme på Snebærvej vandt premierekampen over AB Tårnby med 2-0. Her havde KFUM Roskilde fået Luka Dumic, som havde været skadet i lang tid, tilbage. Han skulle også kun bruge 29 minutter i sin comeback-kamp for at komme på tavlen. I begyndelsen af 2. halvleg gjorde Frederik Lindberg det til 2-0.

I torsdag gjaldt det så endnu en Tårnby-modstander, denne gang Tårnby FF på Vestamager Idrætsanlæg. Her kom værterne foran 1-0 lige inden pausen. I 2. halvleg pressede KFUM Roskilde på og med lidt mere skarphed, havde de fået noget med hjem fra Amager.

KFUM Roskilde havde et miserabelt efterår, hvor det kun lykkedes dem at hente syv point. De begyndte ellers godt med en sejr over Greve, men løb så ind i otte kampe, hvor det kun blev til et enkelt point. Deres anden sejr i efteråret kom også mod Greve.

Seks gange tidligere har vi mødt KFUM Roskilde. Det første af disse opgør blev spillet i Roskilde. Her løb vi ind i et 0-3 nederlag. Næste gang vi gæstede Lillevang var i sidste sæson. Her lukkede vi endnu engang tre mål ind, da vi tabte 2-3.

Men tredje gang var lykkens gang, da vi gæstede Lillevang. Her vandt vi - i denne sæson - i 1. runde af Oddset Pokalen med hele 4-1. Et resultat vi håber gentager sig i morgen.

Vores fire mål fra seneste besøg i Roskilde

Men nemt bliver det ikke. KFUM Roskilde har fået tanket noget selvtillid, de har fået deres stærke angriber Luka Dumic tilbage og vi ved fra tidligere erfaringer, at det ikke er nemt på Snebærvej.

Men vi håber som sagt på at se mange hvepse i Roskilde, så der kommer til at lyde lidt á la Tingbjerg.

Karantæner
KFUM Roskilde må undvære Sebastian Thillerup, der krydsede karantænegrænsen, da han fik gult kort i kampen mod Allerød.

Dommertrio
Kampens dommer bliver Benjamin Friis. På sidelinjerne får han assistance af Kristian Brkic og Anders Bjarkov Petersen.