Menu

KFUM Roskilde

image

På denne side kan du blive klogere på vores modstander KFUM Roskilde. Samtidig finder du også relevant information i forbindelse med udekampene mod KFUM Roskilde.

Fulde navn
KFUM's Boldklub Roskilde

Hjemmeside
roskilde-kfum.dk

Stadion
Lillevang Idrætsanlæg
Snebærvej 16
4000 Roskilde

Kapacitet: 1.000 (få siddepladser)

Entrépris
Entré, voksen: 50 kr.
Entré, pensionister og børn: 25 kr.

Mad og drikke
Der er mulighed for at få stillet både sult og tørst i boden på den ene langside.

Parkering
Det er muligt at parkere ved klubhuset samt ved en grusparkering i nærheden.
Der kan også holdes på Forsythiavej.
Vær opmærksom på, at der hurtigt kan blive fyldt op.

Offentlig transport til stadion

 • Tog
  • Regionaltoget til Roskilde st.
   • Ca. 25 minutters gang fra station til stadion
   • Ca. 10 minutter på cykel fra station til stadion
 • Bus
  • Linje 123 til Hedeboparken (Københavnsvej)
   • Ca. 15 minutters gang fra stoppested til stadion
  • Linje 600S til Østre Ringvej (Vindingevej)
   • Ca. 5 minutters gang fra stoppested til stadion

Historie
Den 14. maj 1929 blev KFUM Roskilde stiftet og to år senere kunne klubben mønstre fire hold. 12 år efter klubbens stiftelse er der nu så mange hold, at man er nødt til at have to trænere.

Efter krigen kommer der for alvor gang i boldspillet igen og i 1954 begynder der at komme system i KFUM Roskildes fodboldspil. Klubben bliver ved med at vokse, men problemet er, at man kun har to timers træning til rådighed i Roskilde Idrætspark. Resten af tiden må der trænes i Folkeparken og på den gamle dyrskueplads. Begge steder er uden omklædningsrum, så der må klædes om under himlen.

I slutningen af 1950'erne oplever KFUM Roskilde succes, hvor de vinder A-rækken i 1957 og Serie 3 i 1959. Samtidig flytter de også til Hedegårdenes Idrætsanlæg, hvor der er mulighed for at klæde om på skolen. Men i 1960 får de endelig et klubhus, da kommunen bygger et med to omklædningsrum ude ved Hedegårdenes Idrætsanlæg.

I 1970'erne oplever klubben igen sportslig succes, da man i 1971 vinder Serie 1 og i 1974 rykker op i Sjællandsserien for første gang efter at være blevet Sjællandsmester i Serie 1. I 1976 påbegyndes byggeriet ude ved Lillevang, hvor det nye idrætscenter skal ligge. Anlægget bliver taget i brug i forbindelse med klubbens 50 års jubilæum i 1979.

I 1987 sikrer klubben sig oprykning til Danmarksserien for første gang i klubbens historie.

I 2001 bliver klubben tilbudt at være en del af FC Roskilde, som i dag består af Roskilde Boldklub, Svogerslev og Himmelev-Veddelev, men KFUM Roskilde takker nej.

I 2000'erne skifter førsteholdet flere gange mellem Danmarksserien og Sjællandsserien.

I 2008 begynder klubben et stort projekt, hvor klubhuset skal udvides. Klubhuset står færdig i 2009.

2012 er et mørkt år i KFUM Roskildes historie. Her omkommer tre ungdomsspillere i en bilulykke. Til minde om de tre spillere vælger klubben at frede trøjenr. 12, som nu hænger i klubhuset.

I 2015 indvies tribunen på opvisningsbanen, som dengang hed Invita Park.

I 2020 sikrer KFUM Roskilde sig oprykning til divisionerne for første gang. I sin første sæson sikrer de sig overlevelse i sidste runde med en 2-1 sejr over FA 2000. Det giver dem et forspring på 2 point ned til nedrykningspladserne. Men i sidste sæson må de tilbage til Danmarksserien, da de slutter næstsidst i 3. division.

Kilde: roskilde-kfum.dk

Divisionerne, pokalen og Brønshøj
KFUM Roskilde rykkede som skrevet tidligere op i divisionerne i 2020. De overlevede deres første sæson, men i deres anden sæson måtte de ned. Dette skyldtes bl.a. en stime på 14 kampe uden sejr, og de sluttede også hele 17 point fra redningen.

16 gange har KFUM Roskilde deltaget i pokalturneringen. I alt er det blevet til 25 kampe, hvoraf 9 af dem er vundet, mens 16 er blevet tabt. To gange er KFUM Roskilde kommet frem til 3. runde. Det gjorde de i 2003, hvor de røg ud til Helsingør IF med et 0-1 nederlag på hjemmebane, og i 2015, hvor det blev til et 1-5 nederlag hjemme mod Viborg. I denne sæson røg de ud i første runde, da de ude tabte 3-1 til Allerød.

Fem gange har Brønshøj og KFUM Roskilde mødt hinanden. Første gang var i 2. division den 10. oktober 2020. Her blev det til en sikker 3-0 sejr til KFUM Roskilde på Lillevang. I den anden kamp, som blev spillet på Tingbjerg Ground den 24. april 2021 vandt Brønshøj 2-0. Målscorer blev Oskar Møller og Mathias Veltz.

I sidste sæson vandt KFUM Roskilde 3-2 på hjemmebane, da vi kiggede forbi i midten af august. Vi gav tre mål væk og så er det svært at vinde fodboldkampe. Rasmus Suhr og Rasmus Rønne scorede vores mål.

I den omvendte kamp sidste sæson var det vores tur til at vinde 3-2, der bød på to straffespark - et hvert hold - og et rødt kort til KFUM Roskildes Mathias Piel. Vores mål stod Nicholas Marfelt, Rasmus Suhr og Kevin Bechmann Timm for.

Denne sæsons første opgør - ud af tre - skete i 1. runde af Oddset Pokalen før DS-sæsonen gik i gang. Her var der aldrig tvivl om udfaldet, da Brønshøj kom foran 0-1. Det skulle også blive til 0-2, 0-3 og 0-4, inden KFUM Roskilde fik reduceret i slutningen af kampen.

Denne sæsons andet opgør blev spillet på den sidste dag i september på Tingbjerg Ground. Her tog vi en 2-0 sejr efter mål af Michael Lumb og Aleksandar Lazarevic.

Kendte spillere fra KFUM Roskilde
Den danske landsholdsspiller Frederik Sørensen begyndte sin fodboldkarriere i KFUM Roskilde, hvor han spillede fra han var 9 år til han var 11 år. Senere skiftede han til FC Roskilde og Lyngby, inden han i 2010 blev solgt til den italienske storklub Juventus. Her blev det til en række kampe, men det var i italienske Bologna, at Sørensen havde størst succes i støvlelandet.
Senere gik turen til Tyskland, hvor Frederik Sørensen nødt stor succes i FC Køln. I dag spiller han igen i Italien - denne gang for Serie B-klubben Ternana.
I 2017 fik Frederik Sørensen sin første og hidtil eneste landskamp, da han blev skiftet ind i træningskampen mod Tyskland den 6. juni 2017. Selve kampen endte 1-1.

Finn M. Jensen begyndte sin karriere i KFUM Roskilde. I 1974 gik turen til Holbæk, hvor han var en vigtig del af Holbæks gyldne periode, hvor det bl.a. blev til europæiske deltagelse to gange. I 1977 skiftede han så til Herfølge KFUM, hvor han spillede frem til karrierestoppet i 1986. I alt blev det til 318 kampe for Herfølge.

Luk