Menu

Holbæk

image

På denne side kan du blive klogere på vores modstander Holbæk. Samtidig finder du også relevant information i forbindelse med udekampen mod Holbæk.

Fulde navn
Holbæk Bold- og Idrætsforening

Hjemmeside
hbi.dk

Stadion
Holbæk Stadion
Sports Allé 1
4300 Holbæk

Kapacitet: 4.000 (320 siddepladser)

Entrépris
Entré, voksen: 60 kr.
Entré, pensionister og børn: 40 kr.

Offentlig transport til stadion

 • Tog
  • Regionaltog til Holbæk st.
   • Ca. 60 minutters gang fra station til stadion
   • Ca. 20 minutter på cykel fra station til stadion
 • Bus
  • Linje 502 til Holbæk Megacenter (Stenhusvej)
   • Ca. 20 minutters gang fra stoppested til stadion
  • Linje 507 til Holbæk Sportsby
   • Ca. 2 minutters gang fra stoppested til stadion

Supporterne arrangerer også bustur til Holbæk.

Mad og drikke
Det vil være muligt at købe øl, vand, sodavand og cider samt en stadionplatte bestående af pølse og brød.

Der kan betales med kreditkort (ikke i indgangen), MobilePay og kontanter.

Derudover er det også muligt at finde et bredt udvalg inde i Sportsbyens cafeterie.

Historie
Holbæk BI blev stiftet i 1931, men inden da havde der været organiseret fodbold i Holbæk. Selve idrætsforeningen blev stiftet i år 1900. Her var det muligt at dyrke bl.a. cricket, atletik, gymnastik og fodbold. Tidligere var det roklubbens medlemmer, som holdt formen ved lige i vinterhalvåret ved at spille fodbold.

I sommeren 1902 blev SBU (Sjællands Boldspil Union) dannet, og Holbæk blev en del af denne. De vandt den først finale i december 1902 i bidende kulde, da de besejrede Vordingborg Seminariums Boldklub med 2-0.

Helt frem til 1924 blev det til 9 finale, men efter finalesejren i 1924 over Fredensborg brød nogle af foreningens medlemmer ud og lavede Holbæk Boldklub.

Men hverken Holbæk Idrætsforening eller Holbæk Boldklub kunne få det til at fungere. Det gik dårligt i turneringen for begge hold, og den 4. august 1931 slog de sig sammen under navnet Holbæk Bold- og Idrætsforening, hvor der kun var fodbold på programmet.

Den sportslige fremgang begyndte i 1960'erne, og i 1975 blev det til sølvmedaljer i landets bedste række - 1. division. I midten af 70'erne blev det også til to pokalfinaler. Herefter fulgte en sportslig nedtur, som endte i Danmarksserien. Senere kom Holbæk dog tilbage i divisionerne.

Den 1. juli 2008 lavede de overbygningen Nordvest FC, men fra sæsonen 2014/15 var de tilbage under navnet Holbæk BI.

Kilde: hbi.dk

Divisionerne, pokalen og Brønshøj
Holbæk gjorde deres indtog i divisionerne i 1960'erne, og i 1973 formåede de at rykke op i landets bedste række. Her blev det til fire sæsoner, hvor det hele kulminerede med sølvmedaljer i 1975 - á point med Køge. Successen varede dog ikke ved og i 1990 rykkede man ud af divisionerne. I 1993 lå klubben i Sjællandsserien.

Holbæk fik dog kæmpet sig tilbage i divisionerne og i perioden 1996 til 2021 bortset fra et par sæsoner var man at finde i landets tredjebedste række. Men i sæsonen 2020/21 rykkede man ned i Danmarksserien, hvor man stadig befinder sig.

Holbæk har deltaget i 59 pokalturneringer - 54 gange som Holbæk BI og 5 gange som Nordvest FC. Holbæk har to gange formået at komme i finalen - begge gange i klubbens storhedstid. Finalen i 1975 blev tabt med 0-1 mod Vejle og i 1976 tabte man i finalen til Esbjerg med 1-2.
Derudover lykkedes det overraskende for Nordvest FC - som lå i tredjebedste række - at komme i semifinalen. Her blev FC København dog endestation efter et samlet nederlag på 1-6 over to kampe.

Det er i alt blev til 24 divisionsopgør mellem Brønshøj og Holbæk/Nordvest FC. Det er blevet til syv sejre til Brønshøj, otte uafgjorte kampe og Holbæk/Nordvest FC har vundet ni af kampene. Seneste opgør mellem Holbæk og Brønshøj var den 12. oktober 2019. Her endte det 0-0 på Tingbjerg Ground.

En enkelt gang har Holbæk og Brønshøj mødt hinanden i pokalturneringen. Den kamp fandt sted i 1979, hvor Holbæk hjemme vandt 4-1 i 2. runde.

I efteråret har Brønshøj og Holbæk mødt hinanden to gange. Begge kampe endte 1-1. I foråret er det indtil videre blevet til et opgør. Her endte det med en 2-0 sejr til Holbæk i et værre møgvejr i Holbæk.

Kendte spillere fra Holbæk
Fem spillere har repræsenteret Holbæk på det danske herrelandsholdshold: Allan Hansen, Torben Hansen, Jørgen Jørgensen, Benno Larsen og Niels Tune.

Allan Hansen fik en landskamp som Holbæk-spiller og yderligere to, da han spillede i Slagelse. Torben Hansen fik en enkelt landskamp. Han var en enkelt sæson i Bayern München, inden han vendte tilbage til Holbæk.
Jørgen Jørgensen fik i alt 9 landskampe - alle som Holbæk-spiller. Han var tre år i svenske Sandviken, inden turen gik hjem til Holbæk.

Benno Larsen fik 16 landskampe i alt - 15 som Holbæk-spiller. Udover succes i Holbæk var Benno Larsen også i Tyskland, hvor det blev til kampe for St. Pauli og Augsburg.

Niels Tune endte med 15 landskampe - 10 for Holbæk. Han rejste også til Tyskland, hvor han havde succes i St. Pauli.

Men der er også andre kendte spillere, som har været forbi Holbæk. Mange kan sikkert huske brasilianske Gilberto Macena, som fik sit danske gennembrud i Holbæk. Senere blev det til seks sæsoner i AC Horsens.

Den danske midtbanespiller og tidligere landsholdsspiller Nicolai Stokholm, der havde stor succes i både AB og FC Nordsjælland begyndte sin seniorkarriere i Holbæk. I alt blev det til 8 landskampe for Stokholm.

Den måske mest kendte spiller, som har været i Holbæk er den tidligere danske landsholdsanfører Christian Poulsen. Poulsen spillede ungdomsbold i Holbæk og fik sin seniordebut i 1997. I 2000 hentede FC København til klubben, hvor han blev en succes og var med til at sikre FC København det danske mesterskab. Senere blev det til en stor karriere i klubber som Schalke 04, Sevilla, Juventus, Liverpool og Ajax. I alt blev det til 92 landskampe for Christian Poulsen.

På kvindesiden har Holbæk også leveret en landsholdsspiller - Susanne Augustesen. Augustesen begyndte i Holbæk, men fik en stor karriere i Italien. Som 15-årig var hun med til at vinde det uofficielle VM i fodbold for kvinder i 1971. I VM-finalen scorede hun alle tre mål i 3-0 sejren over Mexico foran 110.000 tilskuere.
I Italien blev det til 8 mesterskaber og to pokaltitler. Derudover formåede hun også at blive topscorer i ligaen hele otte gange.

Luk