Avarta

image

På denne side kan du blive klogere på vores modstander Avarta. Samtidig finder du også relevant information i forbindelse med kampe ude mod Avarta.

Fulde navn
Boldklubben Avarta

Hjemmeside
avarteelite.dk

Tømrermester Jim Jensens Park
Korsdalsvej 112
2610 Rødovre

• Kapacitet: 6.000
  • Siddepladser: 460

Entrépris
Voksne: 50 kr. + gebyr

Billetter til kampen skal købes på nettet. Dette kan gøres her.

Offentlig transport til stadion

• Tog
    • Linje B til Brøndbyøster St.
      • Ca. 15 minutters gang fra station til stadion
      • Ca. 5 minutter på cykel fra station til stadion
  • Bus
    • Linje 9A til Irmabyen
      • Ca. 5 minutters gang fra stoppested til stadion
    • Linje 13 til Korsdalsvej
      • Ca. 10 minutters gang fra stoppested til stadion

Mad og drikke
Det vil være muligt at købe pølser, øl, sodavand, vand, porter, kaffe og slik. Til nogle kampe har Avarta også deres berømte løgsovs til pølserne.

Der kan betales med Dankort, MobilePay og kontanter.

Historie
Klubben blev stiftet den 29. januar 1953 som Rødovrevejens Boldklub, senere samme år skiftede man navn til Avarta.

I klubbens første leveår spillede man på Rødovre Stadion, men i 1960 rykkede man ud til Espelundens Idrætsanlæg, hvor man stadig spiller.

I 1985 flyttede man ud til de nye klubhuse ved Espelunden.

I 1997 blev tribunen på stadion indviet.

I 2020 køber Tømrermester Jim Jensen navnerettighederne til Avarta Stadion, som hermed skifter navn til Tømrermester Jim Jensens Park.

Kilde: avarta.dk

Divisionerne, pokalen og Brønshøj
I 1979 sikrede Avarta sig oprykning til 3. division, for første gang i klubbens historie, da arvefjenden Rødovre blev slået 1-0 foran 1.400 tilskuere.

Efter to år i 3. division sikrede man sig oprykning til landets næstbedste række, 2. division, i 1981. Udover Avarta rykkede også Brønshøj og Brøndby op. I denne omgang blev det kun til denne ene sæson i næstbedste række, men i 1989 var man tilbage. Denne gang blev det til 2 sæsoner, før det igen hed tredjebedste række.
I 1995 rykkede man op igen, men måtte efter to sæsoner ned engang til. Sæsonen efter nedrykningen fra 1. division til 2. division stod den på nedrykning til Danmarksserien. Man kom op igen i 2005, men rykkede ned i 2006.
I 2008 rykkede man op i divisionerne igen, og her befandt klubben sig, indtil man i den netop overstået sæson rykkede ned i Danmarksserien.

I alt er det blev til 23 sæsoner i divisionerne for Avarta. Bedste placering var i 1989, hvor det blev en 8. plads i 2. division (dengang næstbedste række).

37 gange har man deltaget i pokalturneringen. Bedste resultat i pokalturneringen var i sæsonen 1981/1982, hvor man nåede frem til semifinalen. Vejen til semifinalen gik over Dragør, Jyderup, AaB og Holbæk, inden B93 stoppede Rødovre-klubben.

Det er blevet til to opgør mod Brønshøj i pokalturneringen. Første gang var i 1977, hvor Avarta på hjemmebane tabte 2-3. Anden gang var i 1999, hvor det her blev til en 3-0 sejr på hjemmebane.

Kendte spillere fra Avarta
Michael Schäfer fik sin fodboldopdragelse i Avarta, inden han skiftede til Lyngby som ca. 16-årig. Michael Schäfer spillede hele sin professionelle karriere i Lyngby og det blev også til tre landskampe. Som træner stod han i spidsen for bl.a. Lyngby og FC København.

Lasse Rise startede sin senior-karriere i Avarta, inden turen gik til Lyngby, Randers FC og Esbjerg

Christian Offenberg havde stor succes for Avarta, hvor han scorede flere mål. Offenberg blev landskendt, da han valgte at stille op for vikarlandsholdet i venskabskampen mod Slovakiet. En kamp, hvor Offenberg var anfører.

Michael Madsen var i fire år i Avarta, inden turen gik videre til AB, Bari og Wolfsburg. Som træner har Michael Madsen været i mange klubber, bl.a. i Brønshøj, hvor han var fra 2019-2020.

Pierre Larsen, som var en profil for Avarta fra 1977 til 1982. Senere i karrieren havde han stor succes i B1903. Pierre Larsen fik i alt 17 kampe på landsholdet.