Menu

Avarta

image

På denne side kan du blive klogere på vores modstander Avarta. Samtidig finder du også relevant information i forbindelse med kampe ude mod Avarta.

Fulde navn
Boldklubben Avarta

Hjemmeside
avarteelite.dk

Stadion
Tømrermester Jim Jensens Park
Korsdalsvej 112
2610 Rødovre

  • Kapacitet: 6.000
  • Siddepladser: 460

Entrépris
Voksne: 50 kr. + gebyr ved køb på nettet:
Dette kan gøres her.

I indgangen koster en billet 80 kr.

Offentlig transport til stadion

  • Tog
    • Linje B til Brøndbyøster St.
      • Ca. 15 minutters gang fra station til stadion
      • Ca. 5 minutter på cykel fra station til stadion
  • Bus
    • Linje 9A til Irmabyen
      • Ca. 5 minutters gang fra stoppested til stadion
    • Linje 13 til Korsdalsvej
      • Ca. 10 minutters gang fra stoppested til stadion

Mad og drikke
Det vil være muligt at købe pølser, øl, sodavand, vand, porter, kaffe og slik. Til nogle kampe har Avarta også deres berømte løgsovs til pølserne.

Der kan betales med Dankort, MobilePay og kontanter.

Historie
Klubben blev stiftet den 29. januar 1953 som Rødovrevejens Boldklub, senere samme år skiftede man navn til Avarta. Ved stiftelsesmødet var der 15 mand, hvor den ældste var 17 år. Den første bestyrelse bestod af Berthil Nielsen - som blev valgt til formand - Ole Jensen, Svend Clemmensen, Egil Tørnekvist og Arne Juel.

Hvorfor navnet netop blev Avarta skyldes, at det er en afledning af betegnelsen for området på den vestlige side af Damhusåen fra 1600-tallet. På olddansk kaldte man området "awartha", som betyder åbrink og på lidt mere moderne dansk hedder "ovre", hvilket også er endelsen i kommune Rødovre, som Avarta hører hjemme i.

Kommunen stiller i klubbens første leveår en bane til rådighed ved Rødovre Stadion. Som omklædningsrum får man et faldefærdigt skur med vandbruser i det fri. Klubben forsøger at blive medlem af KBU, men disse henviser til SBU, som Avarta bliver medlem af i 1954.

Klubben oplever hurtig succes og i 1956 vinder de deres kreds samtidig med, at de når semifinalen i B-rækkens cupturnering om Sjællandsmesterskabet. Ganske imponerende taget i betragtning, at holdet ikke har haft en træner endnu. Året efter rykket holdet op i SBU's A-række. Men det er dyrt at være en SBU-klub, og spillerne må selv betale transportudgifterne, når der skal spilles på udebane.

Forholdene ved Rødovre Stadion er elendige, men i 1960 får man mulighed for at flytte ud til Espelundens Idrætsanlæg. Her er der blevet anlagt tre baner og tre omklædningsrum. Avarta takker ja til tilbuddet. Flytningen til Espelunden fører også flere tilmeldinger med sig, da området har stor befolkningstæthed med især mange unge mennesker.
Der kæmpes dog lidt med ansvarsfølelsen, da respekt for materialer og faciliteter er en mangelvare hos klubbens medlemmer. Det bliver dog bedre, og i 1963 kommer der varmt vand og telefon i klubhuset.

Efter at have forsøgt flere gange, lykkedes det endelig Avarta at vinde Serie 3, hvor de går igennem alle 22 turneringskampe uden at tabe. Det hele kulminerede med en finalesejr på 2-1 over Ruds Vedby om Sjællandsmesterskabet. Sejren blev fejret med bowling i Rødovre Centrum. Men opturen stopper ikke her. De to næste sæsoner byder på kredssejre i både Serie 2 og Serie 1, så i 1969 er Avarta klar til at debutere i Sjællandsserien.
Der er også succes i pokalturneringen, hvor man noget overraskende slår Vanløse fra 2. division. Den nye medieinteresse for Avarta, udnyttet klubben til at gøre folk opmærksomme på klubbens dårlige omklædningsforhold. Denne debat fortsætter i flere år. 
I Sjællandsserien spiller Avarta deres hjemmekampe på Rødovre Stadion. Her er entréprisen 5 kr. (svarer til ca. 40 kr. i dag)

I 1973 får klubben sin første sponsor på trøjen. Samme år bliver klubhusene i Espelunden udbygget med kantine og kontor. I 1975 forpagtes driften af kantine - og der begynder at blive solgt øl. Dette fører til store protester fra Avartas bestyrelse. Et par år senere bliver Irma sponsor for førsteholdet. Lige ved siden af Espelunden ligger jo som bekendt Irma-byen.

Efter næsten 10 år i Sjællandsserien sikrer klubben sig oprykning til Danmarksserien i 1978. Det bliver en kort fornøjelse i Danmarksserien, for den 7. oktober 1978 kan klubben for første gang kalder sig divisionshold, da de rykker op i 3. division. Oprykningen sikres mod rivalerne fra Rødovre på Rødovre Stadion, hvor 1400 tilskuere ser Avarta vinder 1-0. Samme år skifter klubben formand, da John "Johan" Olsen overtager posten fra klubbens første formand Berthil Nielsen.

I 1981 kæmpes der stadig for at forbedre forholdene i Espelunden. Der er utætte tage, råd og svamp samt ødelagte brusere. Der kommer forslag om at jævne det hele med jorden og senere på året begynder man på planen om nye klubhuse på Korsdalsvej - her ligger klubben i dag. I 1981-sæsonen rykker klubben op fra 3. division til 2. division.

Men i 1982 må klubben for første gang i dens historie opleve at rykke ned, da de vender retur til 3. division efter blot en sæson i 2. division. I 1982 opnår klubben også deres bedste resultat i pokalturneringen, hvor man når frem til semifinalen. Men successen koster. At være kontraktklub tager på klubkassen samtidig med, at nedrykningen fører en spillerflugt med sig. Klubben formår dog at stoppe nedturen og stabiliserer sig i 3. division.
I 1983 gør klubbens første formand Berthil Nielsen comeback som formand.

I 1985 flyttede man ud til de nye klubhuse ved Espelunden. Dette fejrer 1. holdet ved at undgå nedrykning til 3. division. ApS'et, som havde stået for kontraktfodbold lukker og gælden overføres til amatørklubben.

I efteråret 1987 kan det nye stadion i Espelunden tages i brug, og det bliver en god hjemmebane for Avarta. For sæsonen efter rykker man tilbage i 2. division. Her er man til og med sæsonen 1990. I 1989 træder Berthil Nielsen tilbage som formand, og klubbens tredje formand bliver Flemming Jensen. Der rykkes lidt rundt mellem 1. og 2. division (nu næstbedste og tredjebedste række), men i 1998 rykker klubben ned i Danmarksserien efter 18 år i divisionerne. I 1997 blev den nye tribune på Avarta Stadion indviet.

I 2005 vender Avarta tilbage til divisionerne, men må hurtigt retur til DS. I 2008 er de dog tilbage og er i divisionerne indtil 2021. I 2020 sælges rettighederne til stadionnavnet, som nu hedder Tømrermester Jim Jensens Park.

Kilde: avarta.dk

Divisionerne, pokalen og Brønshøj
I 1979 sikrede Avarta sig oprykning til 3. division, for første gang i klubbens historie, da arvefjenden Rødovre blev slået 1-0 foran 1.400 tilskuere.

Efter to år i 3. division sikrede man sig oprykning til landets næstbedste række, 2. division, i 1981. Udover Avarta rykkede også Brønshøj og Brøndby op. I denne omgang blev det kun til denne ene sæson i næstbedste række, men i 1989 var man tilbage. Denne gang blev det til 2 sæsoner, før det igen hed tredjebedste række.
I 1995 rykkede man op igen, men måtte efter to sæsoner ned engang til. Sæsonen efter nedrykningen fra 1. division til 2. division stod den på nedrykning til Danmarksserien. Man kom op igen i 2005, men rykkede ned i 2006.
I 2008 rykkede man op i divisionerne igen, og her befandt klubben sig, indtil de i sæsonen 2020/21 rykkede ned i Danmarksserien.

I alt er det blev til 23 sæsoner i divisionerne for Avarta. Bedste placering var i 1989, hvor det blev en 8. plads i 2. division (dengang næstbedste række).

Det er blevet til 25 opgør mellem Avarta og Brønshøj i divisionerne med den første kamp i 1980, hvor Brønshøj tog en 6-5 sejr i 3. division. I de 25 opgør er det endt med 14 sejre til Brønshøj, 7 sejre til Avarta og 4 uafgjorte kampe. I sidste sæsons DS-sæson blev det til tre kampe mellem de to hold. Her endte det med en sejr til hver og en uafgjort. Senest kamp, som var i Espelunden, endte med en 4-0 sejr til Avarta.

39 gange har man deltaget i pokalturneringen. Bedste resultat i pokalturneringen var i sæsonen 1981/1982, hvor man nåede frem til semifinalen. Vejen til semifinalen gik over Dragør, Jyderup, AaB og Holbæk, inden B93 stoppede Rødovre-klubben.

Det er blevet til to opgør mod Brønshøj i pokalturneringen. Første gang var i 1977, hvor Avarta på hjemmebane tabte 2-3. Anden gang var i 1998, hvor Avarta sejrede 3-0 på hjemmebane.

Kendte spillere fra Avarta
Michael Schäfer fik sin fodboldopdragelse i Avarta, inden han skiftede til Lyngby som ca. 16-årig. Michael Schäfer spillede hele sin professionelle karriere i Lyngby og det blev også til tre landskampe. Som træner stod han i spidsen for bl.a. Lyngby og FC København.

Lasse Rise startede sin senior-karriere i Avarta, inden turen gik til Lyngby, Randers FC og Esbjerg

Christian Offenberg havde stor succes for Avarta, hvor han scorede flere mål. Offenberg blev landskendt, da han valgte at stille op for vikarlandsholdet i venskabskampen mod Slovakiet. En kamp, hvor Offenberg var anfører.

Michael Madsen var i fire år i Avarta, inden turen gik videre til AB, Bari og Wolfsburg. Som træner har Michael Madsen været i mange klubber, bl.a. i Brønshøj, hvor han var fra 2019-2020.

Pierre Larsen, som var en profil for Avarta fra 1977 til 1982. Senere i karrieren havde han stor succes i B1903. Pierre Larsen fik i alt 17 kampe på landsholdet.

Luk