Menu

Referat: Storsejr i Roskilde

image
01. april 2024 kl. 20:34
Det er stadig tre måneder til Roskilde Festivalen begynder, men det havde vi ikke tid til at vente på og skabte vores egen fest i dag med en 5-1 sejr ude mod KFUM Roskilde. En kamp fyldt med chancer til os og højt humør hos de mange hvepse på sidelinjen.

Det var dog værterne, der begyndte kampen bedst og de første 10-12 minutter så vi ikke helt klar ud. Det blev også til et par afslutninger fra hjemmeholdet, men intet der skræmte Chang i målet.

Efter 12 minutter måtte vi foretage en tidlig udskiftning. Ud gik Neerborg, som blev erstattet af Porsgrunn. Dette betød, at vores altmuligmand - Mads Hashiba - indtog pladsen som højre wingback.

Vi begyndte at styre mere og mere af kampen og i det 16. minut kom kampens første mål. Ali Shah - i samarbejde med Marcus Porsgrunn - fik erobret bolden fra Roskildes Andreas Nielsen. Ali søgte mod baglinjen og sendte bolden mod forreste stolpe. Her kom Mican i et godt løb og kunne sparke os i front 1-0. Det var Micans første mål for Brønshøj.

Målet vækkede en ild i vores spillere og vi pressede på for flere scoringer. Vi kom da også frem til rigtig mange og store chancer. På en periode fra det 22. minut til 38. minut havde vi hele seks chancer.

Mican havde et nogle gode forsøg, men den første blev blokeret af målmanden, den anden ramte Mican desværre skævt og den tredje blev blokeret af en forsvarsspiller.

Mican Atici bringer os foran efter oplæg af Ali Shah

Dobbelt op fra Ashab

Ashab havde også sine muligheder. To gange havde han frit mål, men begge gange blev bolden sendt på overliggeren. Først med hovedet og bagefter med foden. Ashab havde også et løb ned på målmand Conrad Kromann, men her fik keeperen pareret med foden. KFUM Roskilde havde et par forsøg kort tid efter, men Chang havde helt styr på det.

Man kunne godt frygte, at Ashab ikke ville får scoret, men den stærke angriber blev ved med at vise stor styrke og mentalitet. Og i det 43. minut kunne han endelig juble. Han modtog bolden i feltet og sendte den ind til Porsgrunn. Porsgrunn vendte rundt på en tallerken og sparkede på mål, men måtte se keeperen redde. Ashab var dog vågen, hurtig over returen og headede os foran 2-0. Det var Ashabs første scoring i den sorte og gule trøje.

I 1. halvlegs overtid blev Ashab sendt afsted i dybden. Her tog han bolden uden om målmand Kromann, der fik nedlagt angriberen. Ingen tvivl hos dommeren, der pegede på pletten. Ashab viste stor mental styrke ved at tage bolden til sig og han scorede også ganske sikkert på straffesparket. Keeperen hoppede godt nok til den rigtige side, men bolden sad så yderligt, at han ikke kunne nå den.

Vi kunne derfor gå til pause med en føring på 3-0, men det betød ikke, at vi stillede os tilfredse. For 2. halvleg var mindre end fem minutter gammel, da vi endnu en gang kom på tavlen.

Ashab Mukudajev scorer til 2-0, får straffe og scorer sikkert på straffesparket til 3-0

Sjælden scoring fra Tranberg

Hashiba kom til baglinjen og sendte bolden ind til Ali. Ali forsøgte sig med et spark, men ramte helt forbi bolden. Vi var dog heldige, da en Roskilde-spiller prikkede bolden hen til Tranberg, der sparkede første gang og sendte bolden over i det lange hjørne til stillingen 4-0. Det var Tranbergs 14. Brønshøj-mål i 169 kampe.

Efter 4-0 målet kom vi frem til at par chance mere, og i det 69. minutter kom en ny scoring. Elliott Wikström, der var blevet sat på banen 2-3 minutter før, stod klar inden omkring det lille felt, da Hashiba fik sendt bolden ind til ham. Køligere end en påskesnaps vippede Elliott let med foden og kunne score sit første mål i Brønshøj-trøjen. 5-0.

Oskar Tranberg til 0-4 og Elliott Wikström til 0-5

Reducering af Roskilde

Det var ikke meget, som vi så fra KFUM Roskilde, men de bed da fra sig et par gange. Men deres afslutninger manglede kvalitet. I den anden ende havde vi også muligheder til mange flere mål.

Der var en kæmpechance til Porsgrunn, der i stedet for at sende bolden i mål - efter flot indlæg af Asger - sparkede lige på målmanden. Jabar havde mulighed for en friløber, men bolden sprang fra ham. Hashiba forsøgte sig fra kanten af feltet, men her fik keeperen reddet. Og Søren stod helt fri i feltet - efter en lækker bold fra Hashiba - men han fik sparket over mål.

I dommerens overtid fik KFUM Roskilde reduceret til slutstillingen 1-5. Et hjørnespark endte pludselig hos Nicki Bentsen, der bare skulle sætte en tå på kuglen, hvilket han gjorde. Men forståeligt nok ikke meget glæde at spore hos roskildenserne over scoringen.

Nicki Bentsen reducerer til 1-5 i overtiden

Snart slut på grundspillet

En rigtig flot kamp og flot sejr i en kamp mod en modstander, der tidligere har drillet os. Men vi var meget overbevisende. Sejren kunne godt have været meget større, men der er ingen grund til at blive grådig. Samtidig er det skønt at se spillet og relationer blive bedre gang for gang. Og det var dejligt at få både Mican og Ashab i gang med målscoringen. Endelig var der også debut til Hjalte McGuire.

Nu mangler der kun en kamp i grundspillet, og den spiller vi på lørdag den 6. april kl. 14, når Greve gæster Tingbjerg Ground.

Kampprogrammet til slutspillet er så småt ved at falde på plads, og vi ved, at vi skal spille den første kamp i slutspillet på udebane. Men om det bliver mod Hørsholm-Usserød, Karlslunde, LSF eller Skjold ved vi første på lørdag. Det endelige kampprogram til slutspillet vil være klar senest tirsdag den 9. april.