Menu

Optakt: Pausen er slut

image
22. marts 2024 kl. 13:14
Efter over fire måneders pause er det igen tid til kampe i Danmarksserien. Vi begynder forårspremieren med en hjemmekamp mod Tårnby FF. En kamp, hvor der er meget på spil for begge hold. I forbindelse med kampen har vi interviewet målmand Lucas Chang-Andersen.

Det plejer altid at være nogle tætte kampe mod Tårnby FF, f.eks. endte den seneste kamp 0-0 i Tårnby, og mon ikke også det bliver tilfældet denne gang. Vi vil gøre alt for at tage de tre point, så vi kan holde snor eller måske indhente Sundby. Omvendt vil Tårnby gerne have de tre point, så de kommer tættere på en plads i oprykningsspillet.

Men det bliver fedt at komme i gang igen og forhåbentlig se en masse hvepse på tribunen, der skaber en fantastisk stemning.

 

Praktisk info
Vil du vide noget om parkering, entrépriser og meget mere, så klik her.

Skulle du være forhindret i at komme ud til Tingbjerg Ground for at overvære kampen, så fortvivl ej. Vi er klar med liveopdateringer på X (tidligere Twitter) samt livestreaming via appen VEO Live.

 

Interview: Lucas Chang-Andersen
Vi har talt med målmand Lucas Chang-Andersen, der spillede i Tårnby FF før han skiftede til Brønshøj, om bl.a. de mange nye spillere, trænerne og selvfølgelig kampen.

Der har jo været en del ændringer her i vinterpausen på spillersiden. Føler du, at I er kommet styrket ud af vinterpausen?

”Det synes jeg. Bredden i truppen er blevet meget større, og der er mange flere i spil til pladserne. Samtidig synes jeg, at stemningen er god. Der er kommet lidt ung energi ind i omklædningsrummet uden at tage noget fra tidligere spillere.”

Derudover har I også fået to nye trænere. Hvordan har det været og hvad er det de kommer med?

”Jeg synes, at de gør det meget godt og komplementerer hinanden godt. De vil virkelig gerne det her. Det var ellers et dilemma for mig, da vi fik at vide, at der kom to cheftrænere. Hvem står for hvad og hvad gør de, men her synes jeg, at de har været rigtig gode til at afstemme i forhold til hinanden og det fungerer egentlig rigtig godt. Samtidig kommer de begge to også med masser af god energi og det smitter af på en trup. Derudover er der også øget fokus på den enkle spiller.”

Vi møder din tidligere klub på lørdag. Hvad bliver det for en kamp?

”Jeg er spændt. Nu er det jo første kamp i foråret og de bliver altid lidt shaky, men jeg satser på, at vi tager dem. Jeg glæder mig til at spille kampen og jeg har også nogle gamle gutter fra Tårnby, som gerne vil gøre det modsatte mod mig. Men jeg vil i hvert fald gøre alt for at komme med et clean sheet og tage de tre point.”

 

Vinterpausen
Der er sket rigtig meget i Brønshøj, siden vi gik på vinterpausen i midten af november. Vi har skiftet ud på trænerposten, hvor Thomas Westh Hansen er skiftet ud med hele to cheftrænere i form af Bo Holden og Jan Faber.

Bo er kommet til fra Bagsværd Boldklub, som han førte til oprykning i sidste sæson fra Serie 1 til Sjællandsserien og i efteråret har han fået dem op på en 2. plads. Men nu har han altså skiftet et BB ud med et andet BB.

Jan førte i sidste sæson Holbæk tilbage i divisionerne, da de vandt oprykningsspillet i Danmarksserien. Herefter tog Jan til Ringsted, hvor han var assistenttræner, inden han tog til Brønshøj.

På spillersiden har vi sagt farvel til 10 spillere, bl.a. er Michael Lumb og Tarik Mourhrib taget tilbage til Holbæk, Aleksandar Lazarevic er smuttet til Avarta, Mads Walter er taget til Glostrup og Rasmus Suhr har trappet lidt ned og spiller nu i Stenløse. De øvrige, der ikke er her længere er David Boysen, Jeppe Illum, Sebastian Weber, Tobias Gundel og Victor Bach Christensen.

Der er sagt farvel til meget erfaring, men til gengæld har vi hentet en masse unge og sultne spillere ind. Faktisk er det blevet til 19 nye i førsteholdstruppen. Fra egne rækker har vi rykket 17-årige Tristan Najeeb op, mens fire tidligere hvepse i skikkelse af Dawda Ngum, Jabar Sharza, Nicholas Marfelt og Nicolai Rasmussen er vendt tilbage.

Vi har også hentet flere spillere fra diverse divisionsklubber: Ali Shah og Mican Atici fra Ishøj IF, Benjamin Riisgaard (FC Roskilde), Daniel Soidik fra HIK, Hjalte McGuire (Fremad Amager), Nikolaj Andonovski fra FA 2000 og Søren Sørensen (B.93).

Fra Danmarksserien har vi hentet angriberne Ashab Mukudajev (Allerød) og Nikola Bursac (Karlslunde). I Sjællandsserien har vi hentet Asger Møller Olsen (Bagsværd) samt Nicolai Jantzen fra serie 1-klubben Taarbæk. Og minsandten om vi ikke også har været på rov hos svensken med tilføjelsen Elliott Wikström.

Truppen består nu af 32 spillere, som alle har masser af energi og klar til at kæmpe det bedste de har lært, så vi næste sæson kan kalde os et divisionshold.

Til sidst må vi ikke glemme de mange træningskampe, som vi har spillet - hele ni af slagsen. Her har vi mødt flere divisionsmodstandere og spillet lige op med dem flere gange. Vi har vundet en enkelt træningskamp, men fokus har været at få nogle kilometer i benene og prøve nogle ting af, hvilket er lykkedes. Og fedt med den store opbakning under træningskampene, selvom vejret, f.eks. her hjemme mod Avarta, ikke var det bedste.

Træningskamp i tågen (Foto: Thomas Løser)

Modstanderen
Tårnby FF har ligesom os spillet en række træningskampe i vinterpausen, og som man havde forventet var det med forskellige resultater. Man tabte 2-8 til 3. divisions førerhold fra Frem, men har så slået Vanløse 1-0 og spillet 2-2 mod Avarta - begge to fra 3. division. Seneste træningskamp, som vi har kendskab til, var mod LSF i begyndelsen af marts. Den blev tabt 2-5.

Derudover har de også hentet nogle nye spillere ind, bl.a. Rasmus Thønning, som var anfører i Herstedøster.

Det bliver den femte kamp i historien mellem Brønshøj og Tårnby FF. Den første kamp blev spillet den 8. august i 2017 på Uganda Ground i pokaltuneringen. Her tog vi en 2-1 sejr på mål af Oscar Buch og Kevin Bechmann Timm. I Danmarksserien har vi mødt amagerkanerne tre gange. Begge opgør i Tårnby er endt uafgjort hhv. 1-1 og 0-0. Den eneste hjemmekamp mod Tårnby FF vandt vi 2-0 i sidste sæson. I videoen nedenunder kan du se højdepunkter fra den kamp.

Mens vi mere eller mindre har sikret os en plads til oprykningsspillet, så er Tårnby FF stadig ikke helt sikre. De befinder sig pt. på 6. pladsen med syv point ned til Herlev, som de møder i sidste runde. Så selvom forspringet er på syv point, så skal der ikke være nogen slinger i valsen i de fire sidste kampe i grundspillet.

Så mon ikke der venter os et Tårnby FF-hold, der gerne vil tage tre point og kommer tættere på oprykningsspillet. En ting er sikkert… vi glæder os enormt meget til at være tilbage på Tingbjerg Ground.

 

Dommertrio
Kampens dommer bliver Jihad Ezat, som vi har haft flere gange. På sidelinjerne får han assistance af René Thunø Jensen og Martin Haarup Møller.

Luk