Menu

Herlev

image

På denne side kan du blive klogere på vores modstander Herlev. Samtidig finder du også relevant information i forbindelse med udekampen mod Herlev.

Fulde navn
Herlev Idrætsforening Fodbold

Hjemmeside
herlevfodbold.dk

Stadion
Herlev Stadion
Tvedvangen 200
2730 Herlev

Kapacitet: 3.500

Entrépris
Entré, voksen: 60 kr.
Entré, pensionister (65+): 30 kr.
Børn (0-15 år): 30 kr.

Der kan kun betales med MobilePay.

Billetter til kampen på Herlev Stadion kan også købes via boldbillet.dk. Der er få kroner at spare, hvis billet købes via nettet i stedet for i indgangen.

Mad og drikke
Der kan købes en stadionmenu til 40 kr. bestående af pølse med eller bøfsandwich med 1 øl eller sodavand. Denne kan også købes i indgangen.

Parkering
Der er parkeringspladser tæt på stadion. Disse bliver også benyttet af tilskuere og bruger af skøjtehallen, Herlev Hallerne og de øvrige fodboldbaner.

Der er også parkeringspladser over ved Netto på den anden side af Tvedvangen, men her må han regne med, at der er tidsbegrænsning.

Offentlig transport til stadion

  • Tog
    • S-toget (Linie C) til Herlev Station
      • Ca. 35 minutters gang fra station til stadion
      • Ca. 15 minutter på cykel fra station til stadion
  • Bus
    • Linje 5C til Herlev Hospital, Sløjfen (Hyldemorsvej)
      • Ca. 30 minutters gang fra stoppested til stadion
    • Linje 165 til Køllegårdsvej (Hjortespringvej)
      • Ca. 10 minutters gang fra stoppested til stadion
    • Linje 167 eller 168 til Herlev Stadion (Tvedvangen)
      • Ca. 2 minutters gang fra stoppested til stadion
    • Linje 300S til Herlev Hospital (Herlev Ringvej)
      • Ca. 30 minutters gang fra stoppested til stadion

Historie
Den 12. maj 1923 blev Herlev Idræts Klub stiftet af Sten, Manfred og Knud. Alle hed de Petersen til efternavn. Sidstnævnte blev klubbens første formand.

I 1928 fik man tilladelse til at bruge Herlev Skoles fodboldbane. Men i sommeren 1930 stod Herlev uden bane, da et kloakeringsarbejde på skolen umuliggjorde kampe. Derfor blev alle kampe spillet på udebane.

Der var ellers rigelig med ledige jorde i Herlev, men det var stadig svært at finde noget velegnet til fodbold. Endelig lykkedes det at få et stykke jord langs jernbanen ved hjørnet af Herlev Hovedgade og Toggangen. Her samlede nogle af klubbens medlemmer et omklædningshus.

Klubben voksede sig større og resultaterne fulgte med. I 1936 blev holdet nemlig rykket op i A-rækken, hvor de blev i 16 år.

Der kom efterhånden også flere sportsgrene til Herlev Idræts Klub. Der skulle vedtages flere love og hver idrætsgren skulle have sin egen bestyrelse. Og i 1949 lykkedes det at samle sporten i Herlev i en forening.

På en ekstraordinær generalforsamling i Herlev IK og HG i 1949 blev de to foreninger opløst og foreningen Herlev Idrætsforening blev stiftet. Samtidig blev det besluttet, at allerede eksisterende afdelinger fik overført deres anciennitet.

I 1957 måtte formand Arne Hansen låne 500 kr. af hovedforeningen for at få klubben til at løbe rundt. Samtidig var der også pladsmangel. Herlev havde over 300 medlemmer og kun én bane. På den bane skulle der i nogle weekender afvikles 15 fodboldkampe - og det var i tiden før kunst. Det lykkedes dog senere i 1957 at få adgang til Elverhøjens Skoles fodboldbane.
Inden 1950'erne sluttede havde man fået skaffet sig yderligere to baner til de mange medlemmer.

Sportslig succes kunne man glæde sig over i i 1957, da holdet sluttede som kredsvinder. Og efter en række kvalifikationskampe rykkede klubben op i Sjællandsserien for første gang. 

Klubben flyttede meget rundt, men i 1966 fandt man hvile ved de nuværende baner ved Herlev Hallerne på Tvedvangen.

Efter at have tilbragt 10 år i Sjællandsserien og været tæt på at rykke op i Danmarksserien, så lykkedes det endelig i 1968. Allerede i tredjesidste runde var oprykningen en kendsgerning.

I 1972 indførte Herlev IF Fodbold kvindefodbold. Der var succes i dameafdelingen med det samme, da ynglingene vandt en privat arrangeret pokalturnering for hele Sjælland.

I 1978 tog man nye klublokaler i brug i skøjtehallen og den 12. april 1986 - 20 år efter man flyttede til Tvedvangen - fik man sit eget klubhis og egne omklædningsfaciliteter. Det hele opført af klubbens medlemmer.

I 1992 rykkede Herlev for første gang op i divisionerne, da man i fjerdesidste runde spillede 0-0 mod Tårnby FF og ikke længere kunne indhentes. Det blev til tre år i 2. division, indtil man rykkede ned i 1995 - kun et point fra redning.

Det blev til en 10-årig periode med blandede resultater. Dette resulterede også i en nedrykning til Sjællandsserien, men i 2010 - 15 år efter farvel - var klubben tilbage i 2. division. Men igen måtte man sige farvel efter tre år i 2. division.

Man kom dog hurtigt tilbage i 2. division - allerede i 2014 - men denne gang blev det kun til en enkelt sæson.

I 2021 rykkede Herlev igen tilbage i divisionerne - denne gang 3. division. Men ligesom i 2014/15 blev det kun til enkelt sæson.

I sidste sæson sikrede Herlev sig endelig overlevelse i Danmarksserien med en sejr i sidste runde over KFUM.

Kilde: herlevfodbold.dk og Jubilæumshæftet Herlev IF 100 år

Divisionerne, pokalen og Brønshøj
Herlev har i alt tilbragt otte sæsoner i divisionerne - syv gange i 2. division og en enkelt gang i 3. division. Bedste resultat kom i 2011/12, hvor det blev til en tredjeplads - dog hele 23 point fra oprykningen. Sidste Herlev var med i divisionerne var i sæsonen 2021/22. Her sluttede de klart sidste med hele 29 point op til redning.

Hele 26 gange har Herlev deltaget i pokalturneringen. I alt er det blevet til 47 kampe, hvor 20 er vundet, 25 er tabt og to er endt uafgjort. De to uafgjorte kampe er blevet afgjort på straffe, hvor Herlev har vundet den ene og tabt den anden.

To gange er det lykkedes Herlev at nå frem til 4. runde. Første gang var i 1993/94, hvor Taarbæk og Hvidovre var blevet slået i hhv. 2. og 3. runde. Men i 4. runde blev B1909 endestationen med et nederlag på 2-1 på udebane.

Anden gang de kom til 4. runde var i 2011/12. Her blev Avarta besejret i 1. runde, mens vi var deres modstander i 2. runde. Her endte Herlev med at vinde 4-3 efter forlænget spilletid. I 3. runde gik turen til Aars, som blev besejret 2-5, men endestationen var AC Horsens, som tog en 2-3 sejr i Herlev.

Det er blevet til tre kampe mellem Herlev og Brønshøj i pokalturneringen.

Det første af disse fandt sted i 1980, hvor vi i 2. runde kunne tage en 1-0 sejr på hjemmebane. Andet opgør blev spillet i 2011 også i 2. runde. Her var stillingen 3-3 efter 90 minutter, men i den forlænget spilletid fik Herlev scoret og kunne tage en 4-3 sejr.

De to hold mødtes den 7. august 2018 i 1. runde af pokalturneringen. Her gik turen til Herlev Stadion og sikke en røvfuld vi fik. Efter en halv time førte Herlev 3-0. Vi fik pyntet lidt på resultatet, da Oskar Tranberg scorede på straffe til stillingen 3-1. Men Herlev formåede at komme på tavlen yderligere to gange - den sidste scoring sat ind af Mads Hashiba, som nu er at finde hos os. Det endte derfor med et skuffende nederlag på 5-1, som vi vil revanchere denne sæson. Træner for Herlev i kampen var vores nuværende cheftræner Thomas Westh Hansen.
På bænken for Herlev var Lucas Chang-Andersen, som nu vogter målet hos os.

I denne sæson mødtes Herlev og Brønshøj i sæsonpremiere. Her blev det til en 3-0 sejr til Brønshøj på Tingbjerg Ground. Alle tre mål blev scoret i 1. halvleg. Det var samtidig første gang, at Herlev og Brønshøj mødtes i en ligakamp.

Kendte spillere fra Herlev
Eddi Gomes
, som er født i Guinea-Bissau, men flyttede til Portugal, da han var fem år gammel. Fem år senere rykkede familien til Danmark. Her begyndte Eddi Gomes (fulde navn: Edigeison Gomes D'Almeida) begyndte at spille fodbold i BK Vestia, som hører til ude ved Bavnehøj i Sydhavnen.
Senere skiftede han til Herlev, hvor han blev træt af fodbolden i en alder af 18-19 år.

Efter en fodboldpause vendte Eddi Gomes tilbage til Herlev og lige pludselig gik det stærk. Han blev fast mand på førsteholdet og var med til at rykke Herlev op i divisionerne. Det fik HB Køge til at hente ham.

Her var han dog ikke længe, da han et år senere skiftede til Esbjerg. Men her blev det også til en kort periode. For efter et halvt år skiftede han til kinesisk fodbold. Efter tre år i Kina tog han et stykke vestpå, da turen gik til Hafnarfjordur i Island.

Danmark havde kvalificeret til sig OL i Rio de Janeiro i 2016. Her blev Gomes udtaget som en af de tre tilladte over 23 år. Gomes havde ikke tidligere spillet for det danske landshold, så det kom måske lidt som en overraskelse. Det blev til i alt fire kampe under OL. Men da Gomes ikke var landelåst pga. disse kampe fik han debut for Guinea-Bissau i 2017, hvor han scorede mod Namibia. I alt blev det til fire landskampe for det afrikanske land.

En anden kendt spiller fra Herlev er Kasper Hjulmand - Danmarks nuværende landstræner. Hjulmand fik sin fodboldopdragelse i Auning (omkring Randers) og begyndte også sin seniorkarriere i Randers Freja. I perioden 1992-1994 spillede han for Herlev, inden han skiftede til B93. Men i 1998 blev Hjulmand nødt til at stoppe den aktive karriere efter syv operationer i knæet.

Hjulmand besluttede sig derfor at gå trænervejen og har bl.a. været klubtræner for Lyngby, FC Nordsjælland (som han blev mestre med) og Mainz 05. Siden 2019 har han været landstræner for Danmark, da han overtog for Åge Hareide.

Luk