Allerød

image

På denne side kan du blive klogere på vores modstander Allerød. Samtidig finder du også relevant information i forbindelse med kampe ude mod Allerød.

Fulde navn
Allerød Fodbold Klub

Hjemmeside
alleroedfk.dk

Allerød Idrætspark
Møllemosevej 5
3450 Allerød

Der er ikke oplyst nogen stadionkapacitet, men der kan sidde 400-500 på tribunen.

Entrépris
Gratis adgang for alle

Offentlig transport til stadion

• Tog
    • Linje A til Allerød St.
      • Ca. 35 minutters gang fra station til stadion
      • Ca. 10 minutter på cykel fra station til stadion
  • Bus
    • Linje 385 til Allerød Rønneholtparken
      • Ca. 15 minutters gang fra stoppested til stadion

Mad og drikke
Det vil være muligt at købe pølser, øl og vand.

Hvis man er sulten efter mere, så kan man gå op på 1. sal. Her kan der købes øl, vand, toast, pizza-slices, pølser, frugt og slik.

Der kan betales med Dankort, MobilePay og kontanter.

Historie
Det hele startede tilbage i perioden 1918-1920, hvor Lillerød Boldklub blev stiftet. I 1927 blev de forskellige foreninger samlet til Lille Idrætsforening.

På en generalforsamling i idrætsforeningen den 28. januar 1953 blev det besluttet, at de forskellige sportsgrene skulle have deres egne bestyrelser.

Den 18. maj 1969 indviedes fodboldklubbens tidligere hjemmebane Skovvang Stadion. Et stadion, der i dag bruges af atletikklubben Allerød Atletik og Motion samt løbeklubben Blovstrød-løverne.

I 2004 skiftede klubben navn fra Lillerød IF Fodbold til deres nuværende navn Allerød Fodbold Klub.

I 2007 blev Allerøds nuværende bane ved Møllemosen taget i brug.

Kilde: alleroedfk.dk

Divisionerne, pokalen og Brønshøj
I 1995 rykkede klubben for første gang op i 2. division. Men de rykkede hurtigt ned igen efter en sæson, hvor det kun blev til syv point i 14 kampe.

I 2009 lykkedes det så for dem at rykke op igen. Her blev det til to sæsoner i 2. division, inden de rykkede ned i sæsonen 2011.

13 gange har klubben deltager i pokalturneringen - 3 gange som Lillerød IF og 10 gange som Allerød FK. Deres bedste resultat er 3. runde i pokalturneringen. Dette har man gjort to gange. Første gang var i sæsonen 2005/06, hvor først FC Bornholm og Greve blev besejret, inden B93 blev endestation.
Anden gang var i 2009/10. FA 2000 og Svebølle blev slået i hhv. 1. og 2. runde. I 3. runde blev man slået ud af Hobro.

I sæsonen 2009/10 blev det til to ligakampe mod Brønshøj, som begge blev tabt. Den 24. oktober 2009 vandt Brønshøj 2-0 på udebane. Målscorerne var Jacob Josephsen og Michael Jørgensen. I den omvendte kamp den 15. maj 2010 blev det til en snæver 1-0 sejr på mål af Patrick Tronborg. En vigtig sejr i en sæson, hvor vi rykkede op i 1. division.

Det var alt andet en snævert, da Allerød mødte Brønshøj i starten af sæsonen 2010/11 i pokalturneringen. Her måtte Allerød rejse hjem fra Tingbjerg Ground med et nederlag på 7-1 - hele 6-0 førte hvepsene ved pausen! Lasse Fosgaard (hattrick), Hans Mathiesen (straffe), Peter Ørbæk Larsen, Mikkel Jensen og Danni König stod for de syv mål.

Kendte spillere fra Lillerød/Allerød
Bettina Falk Hansen, som er en kvindelig landsholdsspiller, der har spillet 56 A-landskampe.

Peter Løvenkrands, som senere skiftede til AB, inden turen gik til store klubber som Glasgow Rangers, Schalke 04 og Newcastle. Løvenkrands fik i alt 22 landskampe.

Peter Nymann har flere Superliga-kampe på CV’et for en række forskellige klubber. Det er ligeledes blevet til en landskamp.

Michael Ribers, som fik en del kampe for FC Nordsjælland i Superligaen. Det blev til en enkelt kamp for Ligalandsholdet.