Menu

Massiv opbakning

image
27. marts 2024 kl. 08:44
I lørdagens kamp mod Tårnby FF oplevede vi massiv opbakning på Tingbjerg Ground. Et imponerende tilskuertal på næsten 950 i forårspremieren gør os stolte og taknemmelige over den støtte, som i fans og tilskuere giver os.

950 tilskuere lyder ellers ikke af meget, når man kigger på snittet for Superligaen, som er omkring 10.000 tilskuere pr. kamp. Men når vi taler Danmarksserien, så er det et rigtig flot antal. Og begynder vi at sammenligne med 2. og 3. division, så bliver det mere og mere imponerende. F.eks. var der 717 tilskuere til lokalopgøret mellem Brabrand og Aarhus Fremad i efteråret.

Normalt ligger vi på et flot snit på 500-600 tilskuere pr. hjemmekamp, og man kan godt sige, at et tilskuertal på næsten 950 overraskede os på en positiv måde. Der blev godt nok meldt 902 ud på stadion, men efter finoptælling, så er tallet opjusteret til næsten 950.

Men hvordan oplevede folk på stadion så stemningen? Det har vi talt med fans, frivillige og spillere om.

Nedenunder kan du læse om deres oplevelser på Tingbjerg Ground, bl.a. af lørdagens kamp. Og selvom vi var mange i lørdags, så er der stadig plads til endnu flere.

Så smut ud til Tingbjerg Ground og oplev en fantastisk stemning, glæde og fællesskab, som du ikke finder mange andre steder i Danmark.


Fællessang på tribunen

 

Anonym tilskuer, som var på Tingbjerg Ground for første gang:

”Min første hjemmekamp til Brønshøj Boldklub på Tingbjerg Ground som bosiddende i Brønshøj var en god oplevelse. Vi har boet i Brønshøj snart i et halvt år og jeg er optaget af at støtte lokalt. Så naturligvis skulle vi til fodbold med Brønshøj Boldklub. Og I klubber som BB laves der et stort stykke frivilligt arbejde til glæde for lokalsamfundet.”

”Til sæsonens første hjemmekamp kom der over 900 tilskuere" Der er sgu vildt. Vi taler om seriebold. Vi var som familie mødt fem mennesker op, men over 900 er jo fantastisk. Mange iført trøjer, huer og halstørklæder og der bliver sunget fra 1. fløjt til det sidste. Det er superfedt at opleve den lokale opbakning. Unge og gamle til fodbold. Øl og stadionpølse. Sang og jubel.”

”Til andre kampe i divisionerne har der vært lang kø. Så lang at man mistede den første halve time af 2. halvleg, hvis man gik efter pølse eller øl i pausen. Men ikke her! Mange frivillige og ingen kø. Ikke til øl. Ikke til mad. Bare nemt og bekvemt.  Super med muligheden for at købe pandekager. Mums.”

”Tribunen var med udmærkede sæder (luksus at der er sæder!) og heldigvis så brede, at man ikke frygte at falde ned når man gik på tribunen.”

Thomas Brygger (tv.), Steen Jørgensen (i midten) og Sune Lillie (th.)

 

Thomas Brygger - mangeårig supporter og kasserer i Hvepsene Support:

”Hos Hvepsesupporterne er vi altid trofaste og loyale og ift. opbakning betyder det ikke så meget, om det hedder divisionsbold eller Danmarksserie. Tilskuertal omkring de 500 på Tingbjerg Ground er meget almindeligt, og for mit eget vedkommende havde jeg en forventning om en premierekamp i det leje. Så næsten 950 tilskuere var en herlig overraskelse.”

”Et gæt på det flotte fremmøde må være fodboldsult efter en lang vinterpause, mange flotte præstationer i træningskampene, ny trænerduo og en spændende trup med flere nye samt hjemvendte spillere.”

”Atmosfæren var massiv under kampen og toppede ved Søren Sørensens flotte hovedstødscoring efter Tranbergs hjørne. 1-1 målet kort før tid udløste nærmest ingen hørbar jubel, og var naturligvis en streg i regningen.”

”Efter slutfløjtet var der selvfølgelig sang og hyldest til hjemmeholdet, da spillerne hilste og high fivede supporterne ved tribunen.”

 

Steen Jørgensen - mangeårig supporter og formand i Hvepsene Support:

”Der er altid liv i klubhuset før og efter kampen. Før kampen er der som regel mulighed for lige at udveksle et par røverhistorier med medfans og tale lidt med spillere, der lige skal have en kop kaffe inden det går løs. Det er også det, som er fedt ved at komme på Tingbjerg Ground.”

”Da Tårnby udlignede til 1-1 var der ikke mange jubelråb, så de 300-400 tilskuere, der lå over gennemsnittet, kom ikke fra Tårnby. Så der var ekstra mange hvepse på Tingbjerg Ground i lørdags.”

 

Sune Lillie - mangeårig supporter og næstformand i Hvepsene Support:

”Vi har gennem mange år opbygget en supporterkultur, hvor vi støtter holdet og synger gennem hele kampen - uanset hvordan det går på banen. Vi er ikke fans, men aktive supportere.”

”Og så er Tingbjerg Ground et rart sted at komme. Dels på grund af stemningen. Men også på grund af en venlig og glad atmosfære. Vi har opbygget en kultur, som trækker flere og flere glade mennesker til - en positiv spiral. Og så er vi en rigtig fodboldklub, hvor der er fokus på fodbold. Man kan kalde det en fantastisk tidslomme, hvor man som tilskuer kan komme tilbage til rødderne. Intet cirkus og gøgl og pengeinteresser. Bare fodbold og stemning.”


Der er gang i Hvepsebaren under kampene

 

Susanne Muurbech Brygger - mangeårig supporter og frivillig samt grillmutter i Hvepsebaren:

”Vi i Hvepsebaren gør altid vores bedste for at give tilskuerne en god oplevelse. Vi er smilende og glade samt har et glimt i øjet og er altid klar med en frisk bemærkning. Vi sætter en ære i at “kunderne” bliver ekspederet hurtigt uden for meget ventetid, da de jo er kommet for at se bold og ikke stå og vente i en kø, som vi ofte selv oplever, når BB er på udebane. Vi elsker at have travlt, og det var fantastisk med mere end 900 tilskuere på plads til forårspremieren.”

”Jeg havde selv gættet på måske 5-600 tilskuere inden kampen. At så mange møder op, må skyldes kærligheden til klubben, den gode indsats og energi i træningskampene, og tænker også at klubben har gjort en indsats for at lokke folk til bl.a. med Sweet Deals indeholdende sæsonkort samt mad og drikke.”

 

Jessie Rubini Pollas - frivillig i Brønshøj samt medlem af Serviceteamet

”Stemningen til kampen mod Tårnby FF var jo fantastisk. Vi havde jo regnet med at se mange tilskuere, da det har været en lang vinterpause, så alle vi talte med var jo sultne efter at komme tilbage til fodbold, det sociale og det fællesskab vi har i Brønshøj Boldklub - både de frivillige, men også vores gæster.”

”Vi havde som sagt en forestilling om, at vi ville blive mange, men vi havde ingen idé om, at vi ville blive over 900. Vejret var jo også med os - for det meste - så det var jo en fornøjelse at være der. Både til den gode stemning, som der altid er på Tingbjerg Ground - uanset hvilken fangruppering, man kommer fra, så formår man at enes og hygge og kan stå blandt hinanden uden negativitet. Det er jo bare en stor festdag.”

”Det er også det, vi oplever fra Serviceteamet af, når vi står ude ved parkeringen og tager imod gæsterne, og når vi tager imod dem i indgangen. Folk er generelt glade og positive, så det at være frivillig ude i Brønshøj er jo et fællesskab. Det er nærmest som en lille familie, man ikke har set i lang tid, men glæder sig til at se igen. Vi får skrevet rundt til hinanden, at nu er der ikke lang tid til, at vi igen skal se hinanden og hygge. Så fællesskabet derude er fantastisk.”


Søren Sørensen (tv.) og Ashab Mukudajev (th.)

 

Søren Sørensen - ny forsvarsspiller i Brønshøj og debutant i lørdags:

”Det var sindssyg fedt at løbe på banen i lørdags. Det er en af grundene til, at mange af os søger herudaf. Jeg havde virkelig set frem til at spille hjemme på Tingbjerg Ground. Så det var en stor oplevelse.”

”Samtidig var det sindssyg fedt at score i sin debutkamp. Det havde jeg ikke helt turde håbe på. Jeg tror, at det er tre år siden, at jeg sidst har scoret. Når jeg scorer næste gang, så skal jeg huske at løbe ud til fansene. De fortjener, at vi fejrer sammen med dem.”

 

Ashab Mukudajev - Ny angriber i Brønshøj og debutant i lørdags:

”Der skulle lige gå en 5-10 minutter før jeg var rigtig til stede. Jeg var overrasket, sindssyg positiv og glad, og har svært ved lige at sætte ord på, hvad der lige gik igennem én i starten af lørdagens kamp. Jeg er ærgerlig over, at vi ikke kunne give de fantastiske fans det resultat, som de havde fortjent i den kulisse, som de skabte.”

”Som Allerød-spiller har jeg jo prøvet at blive kaldt ”tyk” før. Men stemningen giver jo en hel masse energi og man får lyst til at løbe de ekstra meter, når man har den her 12. mand bag sig. Det er en fornøjelse og jeg håber også, at vi fremadrettet oplever samme stemning.”


Mads Hashiba og (tv.) og Lucas Chang-Andersen (th.)

 

Mads Hashiba - midtbanespiller i Brønshøj

”Jeg tror aldrig, at man rigtig vænner sig til det. Man glæder sig til det hver gang. Man får helt sikkert et ekstra gear af at spille foran så mange, og vi vil rigtig gerne give meget tilbage. Så når der kommer så mange og kigger og hepper, får man 100 pct. et ekstra gear.”

 

Lucas Chang-Andersen - målmand i Brønshøj

”Jeg havde glemt, hvor vildt det egentlig var. Efter en lang vinter, så stor man der pludselig. Jeg kunne godt mærke, at der lige skulle gå et par minutter før man rigtig var der pga. stemningen. Som Hashiba siger, så får man et ekstra gear og det er bare nogle federe kampe, man får. Man kan også se, at modstanderen også glæder sig til at komme på Tingbjerg Ground, fordi Brønshøj kan skabe sådan en god stemning. Det tror jeg ikke, at du ser andre steder i Danmarksserien eller i størstedelen af 2. og 3. division.”

Luk