Menu

Optakt: Brønshøj - Glostrup

image Foto: Hans Kurt Frederiksen
03. maj 2024 kl. 11:35
Den står på skønt vejr i dag, når vi spiller topkamp på Tingbjerg Ground mod rækkens nr. 2 fra Glostrup.

Vi er stadig ubesejret i foråret, og det håber vi stadig vi er efter dagens kamp mod Glostrup. Det bliver den første store styrkeprøve i foråret og derfor er alle spændte.

Vi har dog stor tiltro til egne evner og foran De smukkeste i København på Tingbjerg Ground får vi masser af energi og selvtillid. Glostrup kommer dog også med en god portion selvtillid, da de også er ubesejret i forårets oprykningsspil.

Så vi håber på rigtig mange hvepse i dag på Tingbjerg Ground, så vi kan sende Glostrup hjem til Vestegnen med nul point.

 

Praktisk info
Vil du vide noget om parkering, entrépriser og meget mere, så klik her.

Skulle du være forhindret i at komme ud til Tingbjerg Ground for at overvære kampen, så fortvivl ej. Vi er klar med liveopdateringer på X (tidligere Twitter) samt livestreaming via appen VEO Live.

 

Interview: Marcus Porsgrunn
Vi har talt med 23-årige Marcus Porsgrunn, der i sidste runde satte gang i målfesten mod Skjold. Vi har bl.a. talt om presset og dagens kamp.

Du scorede jo i weekenden et flot mål - et sjældent mål. Prøv at sætte nogle ord på scoringen.

”Vi har hjørnespark, og den bliver clearet. Så samler jeg bolden op og får sat en mand. Så tænker jeg bare, at jeg skal prøve lykken og fyrer den af uden for feltet. Jeg kan se, at bolden går over keeperen og i mål. Der bliver jeg glad og løber ud til fansene for at juble sammen med dem. Det var dejligt at sætte målshowet i gang.”

Der er jo et stort pres på jer mht. fansenes forventninger og kravet om en sejr hver gang. Hvordan klarer I og håndterer det pres i truppen?

”Jeg synes faktisk, at vi klarer det godt. Det er klart, at når der kommer lidt pres udefra, så kan det godt være, at der går lidt flere tanker igennem hovedet. Men jeg synes, at vi er gode til at bruge den energi, som fansene kommer med, inde på banen i stedet for at gøre det til et pres for os selv, så udnytter vi det, de kommer med og bruger det på banen.”

Vi kører jo med et gennemsnit på 900 tilskuere, som skaber en fantastisk stemning, her i foråret. Hvordan er det at spille foran så mange?

”Det er helt vildt fedt. Det er ikke noget, man får andre steder i Danmarksserien eller for den sags skyld i mange klubber i 2. og 3. division. Så det er superfedt at spille foran så mange fans, og det tror jeg, at hele truppen er enige i.”

På fredag venter en topkamp mod Glostrup. Hvad bliver det for en kamp og hvad er forventningerne til den?

”Det bliver en svær kamp. Glostrup vinder også deres kampe, så det ligger tæt til oppe i toppen. Derfor er det også vigtigt, at vi vinder de kampe, når vi møder modstandere, som også er med i toppen. Så det bliver nogle afgørende kampe i slutspillet, bl.a. også på fredag. Men der er ingen tvivl om, at vi skal hente de tre point.”

 

Seneste kamp
Den stod på en tur til Fælledparken i lørdags, hvor vi mødte Skjold. Lidt specielt at spille i en offentlig park, men vejret var skønt og Skjold havde sørget for pølser og kolde drikkevarer, så ingen grund til at klage.

1. halvleg var ikke noget at skrive hjem om, da den var chancefattig og vi ikke fik spillet vores spil. Bedste mulighed i 1. halvleg stod Ali Shah for, da han forsøgte sig med ydersiden. Men her fik Skjolds keeper reddet på flot vis.

Ti minutter inden i halvleg kom kampens første scoring, da Marcus Porsgrunn på flot vis hamrede bolden i mål. I det 59. minut kom svenske Elliott Wikström på banen, og han skulle kun bruge 13 minutter på at lave hattrick, da han gjorde det til både 2-0, 3-0 og 4-0.

Målfesten blev afsluttet af Ali Shah, der sparkede bolden over i det lange hjørne efter oplæg af Nikola Bursac.

Så en flot 5-0 sejr på Østerbro i en ellers svære betingelser.

Videosammendrag af 5-0 sejren ude mod Skjold den 27. april 2024.

 

Modstanderen
Glostrup rykkede op i sidste sæson fra Sjællandsserien og har været en af de store overraskelser i denne sæsons Danmarksserie.

I grundspillet vandt de deres pulje med fem point ned til Frederikssund. Hvad der var mere imponerende var, at Glostrup kun tabte en kamp i grundspillet.

Deres gode form har de fortsat i oprykningsspillet, hvor de har hentet syv ud af ni mulige point. Det er blevet til 2-1 sejre over Allerød og Tårnby FF. På udebane er det blevet til 1-1 mod Gørslev.

Store bidragsydere til Glostrups succes denne sæson har været Nikolaos Larsen og Jonas Damkjær, som begge har scoret 11 mål. Så der bliver noget at holde øje med for vores defensiv i dag.

Mht. tidligere opgør, så har vi ikke mødt dem siden 2010. Dengang var Glostrup gået sammen Albertslund og hed BGA. Her vandt vi 3-0 i maj 2010 i Glostrup Idrætspark og tog et vigtigt skridt på vej mod oprykning til 1. division. Videosammendrag fra kampen - lavet af TV Bella kan ses nedenunder. Nyd især kommentatoren!

Videosammendrag fra TV Bella, da vi mødte Glostrup (BGA) sidst den 8. maj 2010

Ellers skal vi tilbage til omkring 2006 for at finde vores seneste nederlag til Glostrup. Men alt kan ske i fodbold og vi tager ingenting for givet.

Vi føler os dog klar og især med vores fantastiske fans på lægterne, tror vi på alle tre point.

 

Dommertrio
Manden med fløjten bliver Casper Niels Skriver. Linjedommerne vil være Victor Agerskov og Jakob Schoppe.

Luk