Menu

BB’ere blev verdensmestre i fodbold

image Ivan Meldgaard og Kim Madsen beundrer guldmedaljerne.
29. august 2022 kl. 16:58
I dagene onsdag til fredag - i sidste uge - blev der afholdt VM-turnering i fodbold for ”unge drenge” både over 70 år og over 75 år. Initiativtagere til turneringen var i år DBU Sjælland, Roskilde-egnens fodboldklubber og Roskilde Kommune. Og to BB'ere kan efter strabadserne kalde sig verdensmestre.

Ved velkomsten og introduktionen onsdag morgen var 350 spillere samlet på tribunen på Roskilde Stadion.

I Brønshøj havde vi slået os sammen med vennerne B93 i begge rækker – som B93/Brønshøj.

Introduktion og velkomst til verdensmesterskaberne

I mange lande er der ikke tradition for, at man spiller fodbold i så høj en alder – alligevel var der samlet 25 hold fra USA, Tyskland, England, Wales og Danmark.

For +75-holdet blev det til sejre over hold fra bl.a. Wales, Californien og North Carolina. Det kulminerede med en finalesejr på 5–3 over et samlet Roskilde hold. På +75 holdet deltog Ivan Meldgaard og Kim Madsen fra Brønshøj i VM-triumfen.

Det fælles B93/Brønshøj hold +70 sluttede på en pæn 8. plads. – her deltog fra Brønshøj Gustav Jørgensen, Alf Andersen, Lars Forchhammer, Torben Ude og Jes Clausson-Kaas.


Kim Madsen gør klar til at fyre kanonen af (Foto: Roskilde Dagblad)

Kim Madsen fortæller: ”Det var en stor oplevelse at være sammen med spillere fra andre lande og høre deres positivitet overfor vores lille land. Når vi spiller vores hjemlige turnering er det med rimelig hensyntagen til vores fremskredne alder, men især amerikanerne ”går til stålet” – men de er vel også mest vant til amerikansk fodbold …”

Det blev nogle rigtig hyggelig og oplevelsesrige dage i Roskilde.

De samlede BB/B93-hold

Luk