Menu

Referat: Jävligt bra

image Elliott Wikström fuldender sit hattrick (Foto: Thomas Løser)
28. april 2024 kl. 11:24
Den stod på godt vejr, masser af hvepse, masser af mål og et svensk hattrick, da vi i går vandt 5-0 ude mod Skjold i Fælledparken. Marcus Porsgrunn, Ali Shah og tre gange Elliott Wikström stod for vores mål.

Vi begyndte kampen godt med okay muligheder til Ali og Hashiba. Ali fik sparket fra distancen, men lige på målmanden. Og Hashiba forsøgte sig med en halvflugter, men ramte bolden skævt.

Vi var rigtig meget på bolden, men havde svært ved at spille os igennem Skjolds defensiv. Dette skyldes bl.a., at vi ikke havde nok fart i vores aflevering eller spillede bredt nok. Samtidig havde vi også for mange folk bag bolden. Heldigvis skulle dette ændre sig i 2. halvleg.

Men først skulle vi igennem 1. halvleg, som var en chancefattig en af slagsen. Vores bedste chance var en yderside-afslutning af Ali, men her leverede Skjolds målmand - Mads Tranberg - en flot redning. Skjolds bidrag til 1. halvleg var to gule kort og en tidlig udskiftning af den tidligere Brønshøj-spiller Daniel Anusic.

I pausen foretog vi en udskiftning, hvor angriberen Nikola Bursac kom ind for at give os flere folk længere fremme på banen. Dette skulle vise sig at være en god idé.

Efter en 1. halvleg, hvor Skjold ikke havde haft en chancen, kom de frem til to styks inden for de første syv minutter. Først forsøgte Jeppe Hansen sig på et frispark, som han dog sendte et stykke over mål. Dernæst kom Lasse Lysemose frem til to afslutninger. Den første blev blokeret, mens den anden blev sendt forbi mål.

I det 54. minut kom kampens første scoring, da Skjold fik headet et hjørnespark ud til Porsgrunn. Porsgrunn fik med et elegant rul sat Skjold-spilleren, inden han bankede bolden om bag keeperen. Et utroligt flot mål og det satte gang i 21 vilde minutter.

Efter en times spil skiftede vi tre mand. Ind kom bl.a. svenske Elliott Wikström, og det skulle blive en indskiftning, som Jan og Bo var glade for.

Efter at have været på banen i fem minutter kom Elliott på tavlen. En Skjold-spiller ramte bolden helt skævt og så kunne Elliott sende kuglen om bag Mads Tranberg. Fire minutter senere var Elliott på pletten igen. Bursac fik brugt sin fysik og kombinerede med Neerborg. Det gav en afslutnng, der dog endte med at være en aflevering, fra Bursac ind til Elliott. Elliott fik indersiden på og fik akkurat sendt bolden over stregen, selvom målmanden forsøgte at holde kuglen ude af kassen. Stillingen var nu 3-0.

Og i det 73. minut - tretten minutter efter han var kommet på banen - fik Elliott sit hattrick. Ali Shah driblede sig fri i feltet og sendte bolden på tværs til Elliott. Her skulle svenskeren bare sætte en inderside på og så var hattricket en realitet. 4-0 til os og ikke siden Karl Gustav-krigen i 1658 har en svensker været så dominerende i København.

Men målfesten var ikke slut. For to minutter efter Elliotts hattrick, så kom Ali Shah også på tavlen. Igen havde Bursac næstsidste fod på bolden, da han lagde den til rette for Ali, som kunne sparke kuglen over i det lange hjørne til stillingen 5-0.

Skjold havde et par afslutninger, bl.a. et par gode hovedstød efter hjørnespark, men ellers var det os som dominerede. Vi fik ikke skabt lige så mange chancer, som vi gjorde i kampen mod Karlslunde, men vi var effektive og scorede på de fleste muligheder, der opstod.

Med sejren holder vi kontakten til Sundby og Glostrup, der også vandt, og storsejren tæller næsten også som et ekstra point. For målscoreren kan vise sig at blive afgørende i oprykningskampen.

I næste runde venter en topkamp på Tingbjerg Ground. Fredag den 3. maj kl. 18.30 kommer rækkens nr. 2 - Glostrup - forbi og her kan vi med en sejr gå forbi dem. Så vi håber på, at rigtig mange hvepse vælger at tilbringe deres fredag aften i Tingbjerg.