Menu

Optakt: Brønshøj - Karlslunde

image
19. april 2024 kl. 15:58
I morgen skal vi forsøge at tage den femte sejr i træk, når Karlslunde gæster Tingbjerg Ground.

Foråret har været fantastisk indtil videre med en uafgjort og fire sejre i træk. Samtidig er vi kommet lidt tættere på førstepladsen, som i den grad er inden for rækkevidde. Men der er ikke råd til mange svipsere i en tæt topkamp.

Holdet ser dog rigtig godt ud og relationerne bliver efterhånden bedre og bedre. Derudover har vi også nogle fantastiske fans og supportere i "De Smukkeste i København", som er med til at skabe en fantastisk stemning og ekstra motivation.

Så vi håber på, at vi igen ser rigtig mange hvepse på Tingbjerg Ground i morgen, når kampen fløjtes i gang kl. 14

 

Praktisk info
Vil du vide noget om parkering, entrépriser og meget mere, så klik her.

Skulle du være forhindret i at komme ud til Tingbjerg Ground for at overvære kampen, så fortvivl ej. Vi er klar med liveopdateringer på X (tidligere Twitter) samt livestreaming via appen VEO Live.

Vil du have dobbelt op på Hvepse-bold, så spiller vores U23-hold kamp kl. 12 på Kunst 2 (lige ved siden af stadion). Her møder de Skjold i Serie 1.

 

Interview: Dawda Ngum
Vi har talt med 33-årige gambianske Dawda Ngum, der er tilbage i Brønshøj efter afstikkere til Vietnam og Sverige.

Hvorfor er du vendt tilbage til Brønshøj?

”Brønshøj er som en familie, og jeg er altid glad for at være her. Jeg var glad for at være her, da Jamil (Fearrington, red.), Simon Richter og Kevin (Bechmann Timm, red.) var her. Der er samme energi med spillerne, som også var i klubben sidst jeg var her - OT (Oskar Tranberg, red.) og Marcus (Porsgrunn, red.).”

I januar var du med Gambia til African Cup of Nations i Elfenbenskysten. Hvad var det for en oplevelse?

”Det var anden gang, at jeg var med Gambia til AFCON, og det var fedt at være med til. Det var en fornøjelse at være sammen med landsholdet. Det betyder meget for mig at spille for Gambia, fordi det er jo mit land. Og alle spillere elsker at spille for deres land. Samtidig betyder det meget for landet at være med i AFCON. Vi skabte historie, da vi kvalificerede os første gang og så skabte vi historie igen, da vi kvalificerede os igen til den næste.”

I morgen gælder det Karlslunde. Hvad bliver det for en kamp?

”Alle kampe er en finale for os, så vi skal give os 100 procent til hver kamp. Så i dag giver vi alt hvad vi har, og går benhårdt efter sejren foran vores fantastiske fans.”

 

Seneste kamp
Sidste runde gik turen til Nordsjælland - nærmere bestemt Hørsholm. Her skulle vi møde oprykkerne fra Hørsholm-Usserød, som har leveret godt i denne sæson. Samtidig er de et af de mest scorende hold i Danmarksserien denne sæson.

Dette fik vi at se på nærmeste hold, da hjemmeholdets topscorer Khalid Al-Ali bragte dem foran båden 1-0 og 2-0. Men vi fik heldigvis reduceret kort tid efter, da Mican Atici kastede sig ind i Nicholas Marfelts indlæg.

Inden vi gik til pause, fik vi også udlignet. Ali Shah nåede frem til bolden før Hørsholms keeper, der fik nedlagt Ali. Ingen tvivl hos dommeren, der pegede på pletten. Ali sparkede selv straffesparket, hvilket var et klogt valg. For keeperen hoppede til den ene side, mens Ali sparkede til den anden side.

I 2. halvleg blev det lidt mere rodet, men godt halvvejs spillede en Hørsholm-spiller bolden på tværs. Her stod Mican klar og med en firsttimer sendte han kuglen i kassen. 3-2 til os.

Vi trak os tilbage det sidste kvarter af kampen, hvilket gav en del afslutninger til Hørsholm. Men vi holdt stand og kunne tage en flot comeback-sejr.

Videosammendrag af 3-2 sejren ude mod Hørsholm-Usserød den 12. april 2024.

 

Modstanderen
I januar fik Karlslunde ny træner i form af Jonas Hjortshøj - den tidligere FA 2000-træner. Jonas gjorde det utrolig godt og kunne tage 10 point i fem kampe og sikrede Karlslunde en plads i oprykningsspillet. I dette fik de også en drømmestart, da de besejrede Tårnby FF med hele 5-1 på hjemmebane.

Derfor var det også lidt af en overraskelse, da Karlslunde meddelte, at de stoppede samarbejdet med Jonas Hjortshøj. Hvad årsagen er vides ikke, da Karlslunde og Jonas har valgt at holde det internt. I stedet for er den tidligere træner Henrik Johannesen hentet retur efter at have været sygemeldt i efteråret grundet en alvorlig sygdom.

Det bliver spændende at se, hvilken betydning trænerskiftet har for Karlslundes spil.

Kigger vi på tidligere opgør mod Karlslunde, så er det skøn læsning for Brønshøj-fans. Den første kamp blev spillet i august 2022. Her tog vi i sæsonpremieren en flot 4-1 sejr, bl.a. takket være et flot frisparksmål af Marfelt.

I det omvendte opgør i samme sæson vandt vi 5-0 på udebane. Alle fem mål blev scoret inden for de første 30 minutter (videosammendrag længere nede).

Videosammendrag af 5-0 sejren ude mod Karlslunde den 1. oktober 2022.

Men ingenting skal tages for givet. Som sagt, så vandt Karlslunde 5-1 i sidste runde over Tårnby FF - et hold, som vi tidligere har haft problemer med. Så det er et Karlslunde-hold, som er fyldt med selvtillid og klar til at revanchere de to tidligere nederlag.

Men med De Smukkeste i København i ryggen hjemme på Tingbjerg, masser af energi og selvtillid håber vi på at kunne tage den femte sejr i træk.

 

Dommertrio
Manden med fløjten bliver Alexander Mygind Dreyer. Linjedommerne vil være Muhammed Kucukavci og Redian Ara.

Luk