Roskilde KFUM

image

På denne side kan du blive klogere på vores modstander Tårnby FF. Samtidig finder du også relevant information i forbindelse med udekampen mod Tårnby FF.

Fulde navn
KFUM's Boldklub Roskilde

Hjemmeside
roskilde-kfum.dk

Boresko Park (Lillevang Idrætsanlæg)
Snebærvej 16

Kapacitet: 1.000 (få siddepladser)

Entrépris
Entré, voksen: 60 kr.
Entré, pensionister og børn: 30 kr.

Offentlig transport til stadion

• Tog
    • Regionaltoget til Roskilde st.
      • Ca. 25 minutters gang fra station til stadion
      • Ca. 10 minutter på cykel fra station til stadion
  • Bus
    • Linje 123 til Hedevænget (Københavnsvej)
      • Ca. 15 minutters gang fra stoppested til stadion
    • Linje 600S til Østre Ringvej (Vindingevej)
      • Ca. 5 minutters gang fra stoppested til stadion

Mad og drikke
Udvalget kendes ikke, da der netop er kommet ny bestyrer af caféen.

Der kan betales med kontanter og MobilePay.

Historie
Den 14. maj 1929 blev Roskilde KFUM stiftet og to år senere kunne klubben mønstre fire hold. 12 år efter klubbens stiftelse er der nu så mange hold, at man er nødt til at have to trænere.

Efter krigen kommer der for alvor gang i boldspillet igen og i 1954 begynder der at komme system i Roskilde KFUM's fodboldspil. Klubben bliver ved med at vokse, men problemet er, at man kun har to timers træning til rådighed i Roskilde Idrætspark. Resten af tiden må der trænes i Folkeparken og på den gamle dyrskueplads. Begge steder er uden omklædningsrum, så der må klædes om under himlen.

I slutningen af 1950'erne oplever Roskilde KFUM succes, hvor de vinder A-rækken i 1957 og Serie 3 i 1959. Samtidig flytter de også til Hedegårdenes Idrætsanlæg, hvor der er mulighed for at klæde om på skolen. Men i 1960 får de endelig et klubhus, da kommunen bygger et med to omklædningsrum ude ved Hedegårdenes Idrætsanlæg.

I 1970'erne oplever klubben igen sportslig succes, da man i 1971 vinder Serie 1 og i 1974 rykker op i Sjællandsserien for første gang efter at være blevet Sjællandsmester i Serie 1. I 1976 påbegyndes byggeriet ude ved Lillevang, hvor det nye idrætscenter skal ligge. Anlægget bliver taget i brug i forbindelse med klubbens 50 års jubilæum i 1979.

I 1987 sikrer klubben sig oprykning til Danmarksserien for første gang i klubbens historie.

I 2001 bliver klubben tilbudt at være en del af FC Roskilde, som i dag består af Roskilde Boldklub, Svogerslev og Himmelev-Veddelev, men Roskilde KFUM takker nej.

I 2000'erne skifter førsteholdet flere gange mellem Danmarksserien og Sjællandsserien.

I 2008 begynder klubben et stort projekt, hvor klubhuset skal udvides. Klubhuset står færdig i 2009.

2012 er et mørkt år i Roskilde KFUM's historie. Her omkommer tre ungdomsspillere i en bilulykke. Til minde om de tre spillere vælger klubben at frede trøjenr. 12, som nu hænger i klubhuset.

I 2015 indvies tribunen på opvisningsbanen, som dengang hed Invita Park.

I 2020 sikrer Roskilde KFUM sig oprykning til divisionerne for første gang. I sin første sæson sikrer de sig overlevelse i sidste runde med en 2-1 sejr over FA 2000. Det giver dem et forspring på 2 point ned til nedrykningspladserne. Men i sidste sæson må de tilbage til Danmarksserien, da de slutter næstsidst i 3. division.

Kilde: roskilde-kfum.dk

Divisionerne, pokalen og Brønshøj
Roskilde KFUM rykkede som skrevet tidligere op i divisionerne i 2020. De overlevede deres første sæson, men i deres anden sæson måtte de ned. Dette skyldtes bl.a. en stime på 14 kampe uden sejr, og de sluttede også hele 17 point fra redningen.

15 gange har Roskilde KFUM deltaget i pokalturneringen. I alt er det blevet til 24 kampe, hvoraf 9 af dem er vundet, mens 24 er blevet tabt. To gange er Roskilde KFUM kommet frem til 3. runde. Det gjorde de i 2003, hvor de røg ud til Helsingør IF med et 0-1 nederlag på hjemmebane, og i 2015, hvor det blev til et 1-5 nederlag hjemme mod Viborg. I denne sæson røg de ud i første runde, da de ude tabte 3-1 til Allerød.

To gange har Brønshøj og Roskilde KFUM mødt hinanden. Første gang var i 2. division den 10. oktober 2020. Her blev det til en sikker 3-0 sejr til Roskilde KFUM på Lillevang. I den anden kamp, som blev spillet på Tingbjerg Ground den 24. april 2021 vandt Brønshøj 2-0. Målscorer blev Oskar Møller og Mathias Veltz.

I denne sæson endte Roskilde KFUM med at vinde 3-2 på udebane. Det var en kamp, hvor vi gav tre mål væk og så er det svært at vinde fodboldkampe.

Kendte spillere fra Roskilde KFUM
Den danske landsholdsspiller Frederik Sørensen begyndte sin fodboldkarriere i Roskilde KFUM, hvor han spillede fra han var 9 år til han var 11 år. Senere skiftede han til FC Roskilde og Lyngby, inden han i 2010 blev solgt til den italienske storklub Juventus. Her blev det til en række kampe, men det var i italienske Bologna, at Sørensen havde størst succes i støvlelandet.
Senere gik turen til Tyskland, hvor Frederik Sørensen nødt stor succes i FC Køln. I dag spiller han igen i Italien - denne gang for Serie B-klubben Ternana.
I 2017 fik Frederik Sørensen sin første og hidtil eneste landskamp, da han blev skiftet ind i træningskampen mod Tyskland den 6. juni 2017. Selve kampen endte 1-1.

Finn M. Jensen begyndte sin karriere i Roskilde KFUM. I 1974 gik turen til Holbæk, hvor han var en vigtig del af Holbæks gyldne periode, hvor det bl.a. blev til europæiske deltagelse to gange. I 1977 skiftede han så til Herfølge KFUM, hvor han spillede frem til karrierestoppet i 1986. I alt blev det til 318 kampe for Herfølge.