Fremad Valby

image

På denne side kan du blive klogere på vores modstander Fremad Valby. Samtidig finder du også relevant information i forbindelse med kampe ude mod Fremad Valby.

Fulde navn
Boldklubben Fremad Valby

Hjemmeside
fremadvalby.dk

Opvisningsbanen i Valby Idrætspark
Julius Andersens Vej 6
2450 København SV

Fremad Valby oplyser ingen kapacitet, men meddeler, at der vil være 50 ståpladser og 50 siddepladser til Brønshøj.

Brønshøj-fans skal gå ind i enden mod Frem-feltet (den modsatte side af tribunen på Valby Stadion).

Indgangen er ved stjernen, som vist på billedet.

Entrépris
Det koster 50 kr. at komme ind.

Offentlig transport til stadion

• Tog
    • Linje A eller F til Ny Ellebjerg St.
      • Ca. 15 minutters gang fra station til stadion
      • Ca. 5 minutter på cykel fra station til stadion
  • Bus
    • Linje 1A til Folehaven
      • Ca. 10 minutters gang fra stoppested til stadion
    • Linje 4A til Folehaven
      • Ca. 10 minutters gang fra stoppested til stadion
    • Linje 23 til Valbyhallen
      • Ca. 5 minutters gang fra stoppested til stadion

Mad og drikke
Der vil være salg af øl, vand og pølser.

Der kan betales med kontanter og MobilePay.

Historie
Fremad Valby blev stiftet den 21. august 1904. Stifterne var seks drenge i alderen 10-12 år.

Klubben startede som en gymnastiskforening, men på 1-års dagen for klubben købte man en brugt fodbold til 2 kr. af KB. Den fodbold skulle eftersigende havde holdt frem til 1908.

De første trøjer var blå, men i 1910 skiftede man til røde trøjer. Man kom jo fra "Den røde Byggeforening", hvor stiftelsen var sket.

Man startede med at spille på en mark ved Hartmans og Overbyes Allé. Premierekampen var mod "Den hvide Byggeforening". Senere rykkede man til Tømmerhandler Lehmanns jord ved Vigerslev Allé Skole. Her var man kun et halvt år, hvor man så rykkede videre til Valby Fælled.

Fremad Valby var med til at stifte Valby Boldspil Union (VBU) sammen med en række andre Valby-klubber. Det blev bl.a. til en Valby-turnering, som Fremad Valby vandt de tre første år. I starten af 1920 begyndte Fremad Valby at spille kampe i KBU-regi. Man forlod dog hurtigt KBU pga. faldende medlemstal, men var tilbage i 1923.

Da Fremad Valby flyttede til Valby Idrætspark blev klubhuset et gammelt militær-skydehus. Dette var man i, indtil 1940. I 1942 blev et nyt klubhus indviet.

I 1969 begynder man at snakke med Valby Boldklub om et fælles klubhus - samme år som tribunen på Valby Idrætspark blev indviet. Det første spadestik til klubhuset blev taget i 1971. Senere det år blev klubhuset indviet.

I starten af 2000-tallet får Fremad Valby deres eget klubhus lige overfor tribunen i Valby Idrætspark. Dette blev indviet 10. august 2001.

Kilde: fremadvalby.dk

Divisionerne, pokalen og Brønshøj
Fremad Valbys mest succesfulde periode var fra slutningen af 1970'erne til starten af 1990'erne. Fra 1979 til 1990 befandt man sig i Danmarksturneringens 3. division, bortset fra 1984 og 1985.

I 1981 var man tæt på at rykke op i 2. division (dengang landets næstbedste række), men sluttede et point efter Birkerød. Klubbens bedste placering kom i 1986, hvor man som oprykker sluttede på 2. pladsen. Det var desværre ikke nok til oprykning. Man sluttede nemlig tre point efter Helsingør, som tog den enlige oprykningsplads.

I 1990 skulle hele otte hold rykke ud af 3. division. Det gik desværre ud over Fremad Valby, der sluttede på 10. plads, ud af 14 hold, og derfor måtte ned i serierne, hvor de har været lige siden.

Fremad Valby har spillet med i 28 pokalturneringer. Her har de spillet 47 pokalkampe - 19 sejre og 28 nederlag.
Bedste resultat er 3. runde, som man har opnået tre gange - i 1957/58 og 1963/64 og 1982/83.

Det er blevet til seks divisionskampe mellem Fremad Valby og Brønshøj. Her har Fremad Valby vundet to, tre er endt uafgjort og Brønshøj har vundet en enkelt. Seneste opgør var for 40 år siden i 1981 i 3. division.

Fremad Valby og Brønshøj har ikke mødt hinanden i pokalturneringen, men det ændrer sig, da de to hold skal mødes i 1. runde af Sydbank Pokalen i denne sæson.

Kendte spillere fra Fremad Valby
Steen Pedersen har rekorden for flest førsteholdskampe for Fremad Valby.

Mange som fulgte Superligaen fra 1995 til 2003 vil måske kunne genkende hans navn, da han dømte 120 Superliga-kampe i denne periode.

I dag er Steen Pedersen bestyrelsesformand i Fremad Valby.

Brønshøjs tidligere cheftræner Michael Madsen startede med at spille fodbold i Fremad Valby som 5-årig. Han blev i klubben til han var 10-11 år, hvor turen gik til Albertslund.

Michael Madsen fik sit seniorgennembrud i Avarta, hvorefter turen gik til AB. Herfra røg han til Bari i Italien og senere Wolfsburg i Tyskland, inden han kom hjem og spillede for Farum, HIK og Lyngby.