Mindeord: Ebbe Skovdahl

Tingbjerg Ground

En af divisionsholdets bedste trænere gennem tiderne, Ebbe Skovdahl, gik i går bort efter længere tids sygdom.

Ebbe overtog roret i 1982 efter Jimmi Strain havde ført holdet op fra 3. division til 2. division, og det blev ikke nogen nem start, selvom træningskampene havde vist gode takter.

Dengang spillede man 4-3-3 altså med tre angribere, og det var jo gået strålende i 3. division, men det var bare ikke helt så let i 2. division, hvorfor Ebbe efter 4 kampe uden sejre ændrede systemet til 4-4-2.

Allerede i den første kamp på udebane med Fremad Amager gav det pote, da holdet vandt 4-1, og siden så holdet sig ikke tilbage.

Dels vandt man Carlsberg Cup ved i finalen i Idrætsparken at besejre Hvidovre med 3-0 efter i øvrigt at have besejret Brøndby i kvartfinalen med 3-0 og AGF i semifinalen med 3-0, og dels vandt holdet sæsonens sidste kamp på udebane 3-1 over OKS og sikrede sig dermed oprykning til 1.division, som dengang var landets bedste række.

Det blev en svær første sæson, men da den først var veloverstået, gik det kun fremad og i 1984 opnåede holdet den bedste placering nogensinde ved at ende som nr. 5 og så havde andre klubber fået øjnene op for ikke bare de gode spillere men også for træneren, Ebbe Skovdahl.

Han sluttede i Brønshøj med sæsonen 1985 og siden kom han til Brøndby, hvor han har været den mest succesrige træner gennem tiderne.

Ebbe var ikke bar en dygtig træner, men han var også en person, som kunne tale med alle, og som var ydmyg, hårdt arbejdende, og med masser af humor, derfor faldt han fantastisk ind i Brønshøj, og vi vil altid bevare et godt og stort minde om ham.

Æret være hans minde.

På vegne af Brønshøj Boldklub