Ny projektmedarbejder

Sara Ringsborg

Sara Ringsborg skal frem til den 26. september være med til at udarbejde en plan for projekt pigefodbold. Der er stor interesse og potentiale i pigefodbold, og BB skal naturligvis gribe denne mulighed – vi er en klub for alle. I sådant et projekt ligger der en masse benarbejde, heri rekruttering af en frivilliggruppe, og researcharbejde angående eksisterende tiltag, samt målgruppen, som vi ønsker at byde velkommen i klubben.

Sara Ringsborg siger følgende om projekt pigefodbold:

- Min personlige erfaring med fodbold startede nærmest fra jeg kunne gå. Fodbold har altid været en del af mit liv, og jeg startede i den lokale fodboldklub som femårig. Jeg har spillet utallige kampe i turneringer og stævner landet over. Mange minder om fantastiske somre i fodboldens tegn står klart i min erindring – altid høj sol, kammeratskab og familietid, da vores forældre faktisk brugte en hel uge af deres ferie på at tage til stævne og heppe på os unger, når vi skulle i kamp. Jeg ved, at opbakning på hjemmefronten er utrolig vigtig, når vi taler om børns fritidsaktiviteter, og det er her, nøglen ligger.

- Forældregruppen er værd at investere i, og det samme er de nærliggende institutioner, som BB allerede har et godt samarbejde med. Målet for projekt pigefodbold er at få flere piger til klubben, så de også kan opleve det fantastiske fællesskab, som livet i en forening byder, og som det at være en del af et hold giver dig. Min opgave, i samarbejde med Tobias Halbro, er at få etableret en plan for, hvordan vi kan få ovenstående målsætning til at lykkes. Vi vil derfor danne os et overblik over lignende tiltag rundt om i landet, og se på hvilke udfordringer, der kan ligge i sådan en opstartsproces, og hvordan klubberne kommunikerer udadtil. Dertil ønsker vi at se indad på hvilke udfordringer, men ikke mindst muligheder, der konkret kan være i vores eget område med etableringen af pigefodbold.

- Vi skal arbejde med det fungerende netværk og de samarbejdspartnere, som klubben allerede har. Vi vil gerne skaffe os mere viden om den målgruppe, som vi ønsker at invitere ind, så vi kan møde dem lige der, hvor de er. Håbet er at få formidlet alle de fordele, der er ved at starte til fodbold som barn: motion, velvære, fællesskab, nye udfordringer, motorik, sjov og leg. Øget fokus fra medierne på kvindelandsholdet og investeringer fra DBUs side, gør at tiden helt rigtig til at få rekrutteret pigespillere, og her skal BB naturligvis være med!

- Der ligger en masse planlægning i arbejdet med at hente nye medlemmer – hvad er deres behov og ønsker, samtidig med at få formidlet, hvad vi kan tilbyde som forening og som mennesker. Vi arbejder også med at få rekrutteret en frivilliggruppe, som kan følge pigerne – stå for træning og alle de praktiske og sociale ting både inden og uden for banen. Udover nogle engagerede forældre undersøger vi, hvem frivilliggruppen omkring pigerne også kan beså af: fx studerende med forskellige specialer inden for trivsel på børne- og ungeområdet. Vi håber, at både erfarne og nye øjne på projektet kan være med til at få tingene til at lykkes, også på lang sigt. Vi skal nemlig også have en plan klar for, hvordan vi så fastholder medlemmerne - så alt i alt ligger der en stor, men spændende opgave foran os.

- Jeg kan bidrage med erfaring med projektarbejde fra stillinger på Aarhus Universitet og Ny Carlsberg Glyptotek. Min uddannelsesmæssige baggrund ligger inden for klassisk arkæologi og museumsstudier – en helt anden boldgade, men min store passion for fodbold driver mig, og jeg glæder mig enormt meget til samarbejdet om at få pigefodbolden i BB til at blomstre igen.

Hvis du er interesseret i at melde dig som frivillig til projekt pigefodbold, så kontakt Tobias på tlf. 21761726 eller tobiashalbro@gmail.com.