Optakt: Så skal vi i gang

Jamil viser vejen
Holbæk B&I
1 - 1
1 - 1
Brønshøj Boldklub
13' Danni König
37' Mads Bobjerg Larsen
63' Christian Olsen
72' Lucas Petersen
86' Mads Rønne
søn. 4. aug 2019

De sidste fire gange vi har gæstet Holbæk, har vi haft store udfordringer. I dag var ingen undtagelse, hvor det blev til et point på værternes nye stadion i Holbæk Sportsby i sæsonpremieren. Vores enlige mål blev scoret af tilbagevendte Danni König.

Mens mange af vores konkurrenter starter i dag, venter vi til i morgen, hvor turen går til Nordvestsjælland. Her skal vi jagte tre point og en god sæsonstart på Holbæks nye stadion.

Vi håber på, at rigtig mange af Danmarks smukkeste er klar til at tage den ca. 60 km lange tur til Holbæk for at støtte holdet i sæsonens første kamp. Både for at motivere spillerne, men også for at få stillet tørsten efter hvepsebold igen efter næsten to måneders pause.

Danmarks smukkeste i Holbæk

Men er du forhindret i at komme til Holbæk, så kan du følge med på Twitter, hvor vi i vanlig stil livekommenterer fra kampen. Har du abonnement til Ekstra Bladet+, ++ eller +++ kan du også se kampen, da den livestreames via dette link. Et Ekstra Bladet++-abonnement kan købes til en god pris via dette link. Men vi foretrækker selvfølgelig at se jer på stadion, da vi elsker jeres selskab.

Der er stadig ledig pladser i bussen, om supporterne arrangerer. Prisen er blot 100 kr. inklusiv billet til kampen.

Fearrington: Potentiale til noget godt
Vi har snakket med anfører Jamil Fearrington i forbindelse med sæsonstarten, som han har set frem til.

- Jeg glæder mig helt vildt til at komme igang igen. Tavlen skal viskes ren efter en skuffende halvsæson i foråret. Der er kommet dygtige spillere til og en træner med en fed tilgang, så der er stor optimisme at spore, fortæller Jamil.

I optakten til den nye sæson er der både kommet nye spillere og en ny træner ind. Det har selvfølgelig betyder lidt tilvænning, men Jamil har set tegn på noget godt.

- Opstarten bliver altid lidt mere spændende, når der kommer en ny træner til med nye idéer. Så har der også været en mindre spillerrokade, så man har lige skulle hinanden lidt an. Men træningen har været hård og intens, og der er tydeligt potentiale til noget godt, fortsætter Fearrington.

I sidste sæson havde vi et godt efterår, hvor vi var med helt i toppen, og Jamil ser det samme ske i denne sæson.

- Målsætningen er at blande sig i toppen. Helsingør kører videre med et fuldtids-setup, så de kan måske være svære at bide skeer med, men ellers kan jeg ikke finde et hold i 2. Division vi ikke bør kunne slå, hvis vi yder det Madsen (Michael, red.) forventer af os, fortæller Jamil yderligere.

Men først gælder som bekendt kampen mod oprykkerne fra Holbæk.

- Jeg kender ikke meget til Holbæks hold, men oprykkere klarer sig notorisk godt i de første kampe, da de er fuld af gåpåmod og optimisme efter en sæson hvor de har vundet meget. Kan vi matche dem på energi og duelstyrke, er det dog et hold, vi skal slå, med alle de dygtige og erfarne spillere vi har til rådighed, slutter anføreren.

Jamil klar til at losse til bolden

Siden sidste sæson
Som nævnt er der blevet skiftet ud på trænerposten. Og det er dejligt nemt for Danmarks smukkeste, da den nye træner også hedder Michael, blot med efternavet Madsen i stedet for Winter. Michael Madsen kender klubben godt, da han tidligere har været assistenttræner for os.

Men også på spillersiden er der blevet skiftet ud. Vi har bl.a. sagt farvel til Anton Holse, Ahmed Iljazovski, Anders Qvist, Ricky Gotland og Oscar Buch. Vi har dog hentet stærke kræfter ind i form af Lucas Petersen, Nicolai Clausen, Jacques Bang Sørensen, Gustav Therkildsen, Mikkel Bo Eriksen, Festim Mustafi Nicolaj Fallentin og Marcus Porsgrunn. Navne, som Danmarks smukkeste nok skal lære at kende i efteråret.

Derudover er der også hentet to tidligere hvepse hjem til boet. Jeffrey Ofori er tilbage i Brønshøj efter ophold i Island og Kolding, mens Danni König er tilbage i sin barndomsklub efter USA og en tur i Lyngby.

Opstart er selvfølgelig også lige med træningskampe, og dem har vi spillet fire af.

Først blev det til en 1-0 sejr over amerikanske Chicago Bridges, så et nederlag på 0-4 to dage senere ude mod FC Roskilde fra 1. divison. Dette bliver efterfulgt af to træningskampe mod Avarta og Vanløse, der endte hhv. 1-1 og 0-1. Selvom det ikke er blevet til mange mål, så er der bestemt grund til at være optimistisk mht. den nye sæson, da spillet på banen har set godt ud.

Kevin banker bolden på stolpen

Modstanderen
Efter to sæsoner i Danmarksserien er Holbæk tilbage i 2. division. Efter at være overgået af Slagelse i forrige sæson, tog Holbæk sig sikkert af 1. pladsen i sidste sæson med hele 16 point ned til Herlev på 2. pladsen. Førstepladsen blev sikret med en imponerede målscore på 81-24, hvor især Rasmus Suhr Petersen, Malte Sjørslev og Mikkel Jensen var i målhumør med samlet 44 mål.

Holbæk har ligesom os skiftet træner på trods af oprykningen. I sidste sæson var det Morten Skovby, der håndterede tøjlerne, men efter lidt uro i sommerpausen, er det Lars Feist, der har sat sig i cheftrænerstolen.

Det er indtil videre blevet til 20 divisionsopgør mod Holbæk. Her har vi vundet 6 gange, spiller uafgjort 5 gange, tabt 9 opgør og en målscore på 40-42. Men sidst vi gæstede Holbæk tog vi alle tre point takket være en 2-1 sejr den 25. september 2016. Her kom vi foran 1-0 på en for kort tilbagelægning, som Patrick Naundrup kunne opsnappe og sende videre til Christoffer Boateng, der sendte kuglen i kassen.

Der skulle dog ikke gå mange minutter før Torbjørn Billeskov fik udlignet til 1-1. Vi skulle dog bringe os foran igen, da en Holbæk-spiller brugte hænderne inde i feltet. Boateng brændte straffesparket, men fik en chance igen, da sparket skulle tages om. Og på det nye forsvar scorede Boateng sikkert til slutresultatet 2-1.

Holbæk-BB, 25.09.16 2-1 målet

Spillested
Kampens skal spilles på Holbæks nye stadion i Holbæk Sportsby, der ligger på adressen Sports Allé 1 i Holbæk. Hvis ikke du er med supporterbussen eller selvkørende, så tager det ca. en time at gå fra Holbæk Station til stadionet, ellers kan du tage buslinje 507 eller 502 til stadionet fra stationen.

Dommertrio
Sæsonens første kamp skal dømmes af Allan Staal, og på sidelinjerne får han assistance af Niels Haubo og Mikkel Jensen.