Optakt: Brønshøj - FC Vestsjælland

50' Jean-Claude Bozga
77' Anders Kure
ons. 4. marts 2015

Brønshøjs pokaleventyr sluttede med et 1-2 nederlag til FC Vestsjælland i kvartfinalen, hvor vestsjællænderne var uhyre effektive det første kvarter.

Efter en lang vinterpause, som dog har budt på både træningskampe og træningslejr, så er Brønshøj igen klar til at åbne portene på Tingbjerg Idrætspark, når hvepsene indleder foråret med et kvartfinaleopgør i DBU Pokalen mod FC Vestsjælland, som pt. befinder sig på 11. pladsen i Superligaen.

Tidligere opgør
Brønshøj har mødt FC Vestsjælland 9 gange, hvor det er blevet til 2 sejre, 2 uafgjorte og 5 nederlag med en målscore på 11-15. Derudover har hvepsene også mødt klubben, da de hed Slagelse BI. Her blev det til 19 kampe, hvor 11 er vundet, 2 er endt uafgjort og 6 er sluttet med nederlag med en målscore på 50-28.

FCV 2012 Mikkel N

Foto: Thomas Løser

Seneste sejr over sjællænderne var i deres oprykningssæson, da Brønshøj vandt 3-1 d. 1. september 2012. Mikkel Nøhr startede festen efter bare 6 minutter, da han med et flot frisparksmål bragte hvepsene foran 1-0, og inden der var spillet en time, havde Bræmer og Mikkel Nøhr, med sit andet mål, bragt Brønshøj foran 3-0. Vestsjælland fik reduceret til 1-3, ved den tidligere hveps, Danni König, men Brønshøj formåede at forsvare føringen.

Brønshøj har tidligere mødt FC Vestsjælland i en pokalkamp, i 1968, dengang de hed Slagelse BI. Hvepsene sikrede sig avancement til pokalturneringens 3. runde, da de på udebane, slog Slagelse hele 5-1, hvor både Per Røntved og Torben Klüver Jensen stod for 2 mål hver, mens Svend-Aage Mortensen lavede et enkelt mål.

Produktiv vinterpause
Brønshøj har formået at holde på grundstammen samtidig med at truppen er blevet forstærket med unge og sultne spillere, som i de forskellige træningskampe har vist, at de kan gøre en forskel. Derudover har vi set en Oke Akpoveta i målhumør med hele 7 scoringer i træningskampene. En målform han gerne må tage med sig til morgendagens opgør.

træningslejr Spanien 2

Truppen har også tilbragt en uge på træningslejr i Spanien, hvor cheftræner Carit Falch bl.a., under optimale forhold, har haft mulighed for at arbejde med spillestilen samt få spillerne i topform til en vigtig halvsæson, som byder på overlevelseskamp og pokaleventyr.

FC Vestsjællands form
Superligaen har været i gang med et par uger, men Vestsjælland har ikke fået den bedste start på foråret, hvor begge kampe, til hhv. FC København og SønderjyskE, er blevet tabt, og samtidig har både Hobro og OB formået at hente point, så afstanden til de øvrige nedrykningskandidater er øget for Michael Hansens trupper.

Kampens dommer
Det vil være Superliga-dommeren Michael Johansen, som kommer til at passe fløjten i opgøret. Sidst Michael Johansen dømte Brønshøj var i efteråret 2013, da Brønshøj på trods af en mand i undertal og bagud 0-1 formåede at vinde 2-1 over FC Fredericia.

Nye hvepse tror på et godt resultat
Niels Bjørn Hansen har taget en snak med to nye hvepse, Jakob Andreasen og Svenn Crone, der er hentet i hhv. Esbjerg og Brøndby.

Jakob Andreasen
Midtbane 7
Jakob Andreasen

Jakob Andreasen har sat sin signatur på en halvårlige aftale med Brønshøj, hvor han glæder sig til at få mange kampminutter i benene hos hvepsene, og han tror også, at klubben kan gå videre i DBU Pokalen.

- Vi er selvfølgelig oppe imod et godt hold, der har en stribe gode spillere. Det bliver en svær kamp, men hvis vi spiller op til det, som vi kan og rammer dagen, så kan vi godt slå det superligamandskab, siger Brønshøjs nye midtbanespiller.

Svenn Crone
Forsvar 27
Svenn Crone

Svenn Crone er hentet på en lejeaftale, som gælder frem til sommer, hvor den talentfulde forsvarsspiller ser frem til at spille seniorfodbold for Brønshøj frem for reserveholdskampe for Brøndby. Samtidig glæder Svenn Crone sig også til at spille pokalkamp i morgen mod FC Vestsjælland.

- Der er noget særligt over pokalkampe, hvor det er knald eller fald. Vi er ikke favoritter, men jeg synes, at vi har store muligheder for et godt resultat, hvis vi går ud og giver os fuld ud. Vi er på hjemmebane med vore fans i ryggen. Det bliver en spændende kamp, siger den 19-årige Svenn Crone.

Læs begge interviews i deres fulde længde og meget mere i det flotte kampprogram, som kan købes for 20 kroner inde på Tingbjerg Idrætspark på selve kampdagen.

Så tag turen ud til Tingbjerg og støt holdet i deres jagt på europæisk fodbold.