Optakt: 1. pladsen kan erobres

64' Oliver Lassen
79' Mads Jørgensen
ons. 3. okt 2018

Brønshøj spillede sig op på 1. pladsen her til aften i en særdeles underholdende kamp, på Tingbjerg Ground, med masser af chancer, hvor hvepsene vandt 4-2 efter mål af Jamil Fearrington, Oliver Lassen og to gange Mads Rønne. Det var samtidig en aften, hvor nyligt afdøde Kim Larsen blev mindet. Dette blev gjort ved at al musik var med Kim Larsen, indløbssangen var ændret til ”Rabalderstræde” og målmusikken var ændret til ”Køb Bananer”.

Plakat mod Skovshoved og Marienlyst, 29.09 og 03.10

På onsdag kommer fynske Marienlyst på besøg i den udsatte kamp i 2. division, Øst. Med en sejr kan Brønshøj spille sig op på 1. pladsen, men det kræver fuld fokus fra spillerne, hvis selvtillid er skyhøj efter 6-0 sejren over Skovshoved i lørdags.

På papiret ligner det en nem opgave for Brønshøj, da Marienlyst har tabt de seneste syv kampe, men der er ingen nemme kampe i 2. division. Det kan måske virke lidt underligt at skrive, når hvepsene netop har vundet 6-0. Men der var nogle tidspunkter i 1. halvleg, hvor Skovshoved kom frem til nogle gode muligheder pga. fejl hos Brønshøj. Heldigvis blev fejlene ikke straffet, men uanset hvad, så skal de elimineres.

Men som sagt, så er det lidt svært at få armene ned efter målfesten i lørdags, og vi håber, at I er klar til endnu en omgang hvepsebold på Tingbjerg Ground, selvom kampen spilles en onsdag aften. Så tag vennerne og veninderne med ud til kampen, få en hvepsebørge til aftens og så ellers bare skrål og syng hele kampen igennem.

Har du ikke mulighed for at komme ud til Tingbjerg Ground, så liveopdater fra kampen på Twitter, og vi livestreamer kampen via Mycujoo.

Seneste kamp
Det blev en ganske fornøjelig kamp i lørdags mod Skovshoved, hvor Brønshøj, for første gang siden 1968, havde to spillere, der scorede hattrick i samme kamp. Alle seks mål kan ses på Facebook.

Det var Skovshoved, der startede kampen bedst, men hvepsene overtog kampen. Inden dommer Casper Thorsøe Jr. fløjtede til pause havde Brønshøj scoret tre mål - et enkelt af Oscar Buch og to styks af Kevin Bechmann Timm.

Hvepsene fortsatte målfesten i 2. halvleg, hvor det blev til yderligere tre mål. Buch scorede efter bare fire minutters spil i 2. halvleg. Med en halv time tilbage scorede Kevin et utrolig flot mål og fik dermed sit første hattrick i Brønshøj-trøjen. Kort tid efter kom Buch også på tavlen for tredje gang, da han formåede at holde bolden inde og sende den i kassen ved nærmeste stolpe til slutstillingen 6-0.

Måltavlen mod Skovshoved

Modstanderen
Ifølge Brønshøj Boldsklubs officielle statistik har hvepsene mødt Marienlyst syv gange. Her er det blevet til 6 sejre og et nederlag med en målscore på 15-9. I alle tre hjemmekampe har hvepsene taget en sejr, og vi håber det også lykkedes i fjerde kamp mod det fynske mandskab. I Brønshøj nuværende trup er Jamil Fearrington den eneste, der har scoret mod fynboerne, men forhåbentligt får han selskab af nogle holdkammerater i den klub på onsdag.

Marienlyst er stiftet i 1922, og var første gang i divisionerne i 1935-1937. De vendte tilbage til divisionerne i 2011 og har været der lige siden.

I sidste sæson var de en del af oprykningsspillet, hvor de sluttede i midten. I denne sæson har det knibet lidt mere for Marienlyst. De har kun hentet en sejr, og den kom i 2. spillerunde ude mod Slagelse. Som tidligere nævnt er de seneste syv kampe endt med nederlag, hvor det seneste kom i går. Her blev det til et 0-4 nederlag hjemme mod Hillerød, hvor gæsterne førte 0-3 efter 1. halvleg. Målene fra kampen kan ses på Mycujoo.

Marienlysts topscorer er Mads Jørgensen, som har scoret tre ud af Marienlysts fem mål denne sæson. Mads Jørgensen er en dygtig frisparksskytte, så hvepsene skal undgå at lave frispark lige uden for feltet.

BB-Marienlyst 20.05.17 Levinsens mål til 1-0

Karantæner
Ingen af holdene har spillere i karantæne. Så Brønshøj har igen Simon Richter og Mads Rønne til rådighed efter overstået karantæner.

Dommertrio
Emil Martinussen skal dømme kampen på onsdag, og på sidelinjerne finder vi Andreas Barnewitz og Yasin Seker.

Aske José Victor
Forsvar 14
Aske José Victor

Aske: Vi hjælper hinanden
Niels Bjørn Hansen har snakket med forsvarsspilleren Aske José Victor om kampen mod Marienlyst, sæsonen og moralen på holdet.

- Der er en utrolig god moral på holdet. Vi hjælper hinanden, når det er nødvendigt med at reparere på en fejl. Alle kæmper og ingen sætter sig selv over holdet. Og de nye der er kommet ind, bidrager til de gode resultater. Det giver selvtillid, fortæller Aske.

Sammenlignet med sidste sæson, så kører det for hvepsene, og Aske nævner da også en af grundene til dette.

- Kvaliteten af træningen er blevet hævet, og det giver os spillere gejst og glæde ved spillet. Når vi går ud til en kamp, så er de afgørende elementer vilje, væske og fight, og det vil vi vise på onsdag, fortsætter Aske.

Kampen mod Marienlyst skulle have været spillet lørdag den 8. september, men blev udsat. pga. landsholdsholdsudtagelser til Simon Richter og Dawda Ngum, til onsdag den 3. oktober. Aske mener dog ikke, at det får indflydelse på kampen, at den skal spilles på hverdag.

- Det er et godt hold, men hvis vi er klar, så vinder vi. Selvfølgelig er det anderledes at spille en onsdag aften end en lørdag eftermiddag, men det får ikke nogen betydning. På den anden side skal vi ikke tage let på opgaven, men vi er på vores hjemmebane Tingbjerg Ground med stærk opbakning, så vi tager de tre point, slutter den 27-årige forsvarsspiller.

Du kan læse det fulde interview med Aske, samt meget mere, bl.a. et interview med Patrick Naundrup, i det flotte kampprogram, som kan købes for blot 20 kr. inde på stadion på kampdagen.

Aske mod Skovshoved